Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλες εκπτώσεις υπόσχονται από τις 8 Ιανουαρίου οι έμποροι της Κοζάνης

– Ανοιχτά τα καταστήματα της Κοζάνης την Κυριακή 14 Ιανουαρίου

Έτοιμοι για τις μεγάλες, χειμερινές εκπτώσεις, είναι η τοπική αγορά της Κοζάνης και τα εμπορικά καταστήματα είναι πλήρως εφοδιασμένα ώστε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού.
Οι εκπτώσεις ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τις προσδοκίες του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης η αγορά πρόκειται να δουλέψει αρκετά ικανοποιητικά, μιας και τα μηνύματα στον εμπορικό κόσμο είναι θετικά μετά την -μικρή μεν αλλά υπαρκτή δε- αύξηση του τζίρου την εορταστική περίοδο!

Αναλυτικότερα,  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας αναφέρθηκε, αρχικά, στην κίνηση που υπήρξε στα εμπορικά καταστήματα την εορταστική περίοδο, με τα μηνύματα να είναι θετικά, μιας και όπως τόνισε, η αγορά κινήθηκε θετικά. «Τις γιορτές η αγορά κινήθηκε θετικά, υπήρξε μια μικρή άνοδος του τζίρου και τα περισσότερα μαγαζιά παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 2-3% τουλάχιστον», τόνισε ο κ. Δραγατσίκας, λέγοντας πως η εν λόγω αναστροφή του κλίματος στην τοπική αγορά της Κοζάνης παρουσιάζεται εφέτος μετά από πολλά χρόνια!
Στην αντιστροφή του κλίματος προσμέτρησε και η εισροή χρήματος που έπεσε στην αγορά (από επιδόματα κ.ο.κ.), γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει πως «η έλευση ρευστότητας είναι αυτό που λείπει από την αγορά. Όσο δεν εισπράττουμε εμείς, δεν εισπράττει φόρους και το κράτος, όλα αυτά είναι αλυσίδα».

Τα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης ετοιμάζονται για τις εκπτώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο, πρόκειται να είναι πολύ καλές, με επάρκεια εμπορευμάτων, σε πολύ καλές τιμές. «Οι έμποροι είναι έτοιμοι για τις εκπτώσεις, που θα ξεκινήσουν σε ποσοστό 20% και θα φτάσουν και το 60% σε ρούχα όπως παπούτσια και ρούχα», τόνισε ο κ. Δραγατσίκας.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου, εξυπηρετώντας το καταναλωτικό κοινό. Μάλιστα στην Κοζάνη η αγορά φαίνεται πως κινήθηκε αρκετά κατά τις δύο Κυριακές όπου άνοιξαν τα καταστήματα, μέσα στις γιορτές, ιδίως την πρώτη Κυριακή προ των Χριστουγέννων, όπου και σημειώθηκε αύξηση του τζίρου.
Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Συμβουλεύει τους καταναλωτές πριν ξεκινήσουν να ψωνίζουν να κάνουν πρώτα την έρευνα αγορά τους, καλώντας τους να δείξουν εμπιστοσύνη στην τοπική αγορά , στηρίζοντας τους ντόπιους επαγγελματίες.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου