Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

«Κόντρα» Δήμου Κοζάνης και ΚΤΕΛ Αστικών για την ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη

«ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ»

– Για προσχηματικό διάλογο κάνει λόγο ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Αστικών


Σε συνεχιζόμενη κόντρα του Δήμου Κοζάνης και της διοίκησης των ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης εξελίσσονται οι διεργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη, σχέδιο που εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Κοζάνης, και αφορά στην τρίτη φάση υλοποίησής του.

Ο Δήμος Κοζάνης στη μελέτη που έχει εκπονηθεί, προτείνει μεταξύ άλλων και την απομάκρυνση της αφετηρίας των Αστικών από την περιοχή του ΟΣΕ, σε αντίθεση με την πλατεία Λασσάνη όπου βρίσκεται σήμερα, γεγονός με το οποίο αντιδρούν τα ΚΤΕΛ Αστικά. Μάλιστα το έργο αναμένεται να προχωρήσει το 2018, και να μπει εργολάβος μέσα στο φθινόπωρο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης, γεγονός που πυροδότησε νέο γύρο αντιδράσεων στα ΚΤΕΛ Αστικά.

Αναλυτικότερα, σε επικοινωνία του «Π.Λ.» με τον αντιδήμαρχο Κώστα Δεσποτίδη για την πορεία εξέλιξης του έργου ανάπλασης της Πλατείας Λασσάνη, ο ίδιος απάντησε πως μέσα στους επόμενους μήνες (έναν ή δύο), αναμένεται να βγει στον «αέρα» η πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής, ώστε ο δήμος να προχωρήσει τη διαδικασία δημοπράτησης όπως γίνεται σε ανάλογα δημόσια έργα, με δεδομένο ότι το έργο είναι μελετητικά έτοιμο. Το έργο της ανάπλασης είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και αφορά συνολική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή που συνδέει την περιοχή Λασσάνη μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Αφού εγκριθεί το έργο από τη Διαχειριστική Αρχή, τότε προκύψει η διαδικασία δημοπράτησης, που θα κρατήσει περί το 6μηνο, όπως σε ανάλογα δημόσια έργα.

Το έργο, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σκοπεύει να αναπλάσει την ευρύτερη περιοχή, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Δεσποτίδης, η μελέτη είναι έτοιμοι και δεν αλλάζει. Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των ΚΤΕΛ Αστικών στη μετακίνησή τους στον ΟΣΕ, ο κ. Δεσποτίδης απάντησε πως «είμαστε σε επαφή με τη διοίκηση των Αστικών για να βρούμε την καταλληλότερη λύση».

«Οι διαβουλεύσεις είναι προσχηματικές», απαντούν τα ΚΤΕΛ Αστικά

O Θεόδωρος Μιχαηλίδης για το θέμα, χαρακτήρισε τις διαβουλεύσεις που γίνονται ως «προσχηματικές», λέγοντας πως «μετά την πρόσφατη συνέντευξη του , ο κ. Δεσποτίδης, μας επιβεβαίωσε ότι οι συναντήσεις που κάνουμε είναι προσχηματικές». Επίσης, για τη λύση που προτείνει ο δήμος, να ξεκινάει η αφετηρία από τον ΟΣΕ και να υπάρχει μια στάση στην πλατεία Λασσάνη, ο ίδιος απαντάει πως δεν μπορεί να γίνει, γιατί θα προκύψει κυκλοφοριακό κομφούζιο: «Αυτό που πάει να γίνει είναι εγκληματικό. Η λύση που προτείνεται είναι λανθασμένη και επικίνδυνη». Αντιπρότεινε, μάλιστα, να δοθούν τέσσερις θέσεις στα ΚΤΕΛ Αστικά στο κάτω σημείο της πλατείας (κάτω από την παιδική χαρά και έναντι του ξενοδοχείου), καθώς επίσης ένα σταθμαρχείο και ένας χώρος αναμονής επιβατών.


Διαβάστε αναλυτικά εδώ τι περιλαμβάνει το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπλασης για την πλατεία Λασσάνη και την περιοχή του ΟΣΕ.





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου