Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Δυτική Μακεδονία: Χωρίς προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, αλλά και πως εξελίχθηκε το Σαββατοκύριακο, μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πρόδρομος Ασλανίδης , μετά τις χιονοπτώσεις  που έπεσαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά δεν σημειώθηκαν προβλήματα στη Δυτική Μακεδονία. «Οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν αφορούσαν χιόνια πάνω από 1000 με 1200 μέτρα , κυρίως στα μεγαλύτερα υψόμετρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι οι βροχές και το χιονόνερο , που είχε κάποια παροδικά φαινόμενα. Μέχρι στιγμής  δεν εντοπίστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, και η κίνηση των οχημάτων διεξήχθη και διεξάγεται κανονικά σε όλο το οδικό δίκτυο. Σε αυτό βοήθησαν και οι θερμοκρασίες, καθ’ όλο το διήμερο, για όλο το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι και αυτή την ώρα, σε καλά επίπεδα και τιμές πάνω από το μηδέν. πράγμα που δεν δημιούργησε προβλήματα με παγετό, ακόμη και εκεί που χιόνισε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ασλανίδης.
Τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Φλώρινας, Καστοριάς θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθιτικές αλυσίδες (στο δρόμο μέσω Βιτσίου), αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας)  από το 25ο ως το 25ο χιλιόμετρο και από το 18ο ως το 30 αντίστοιχα. Επίσης, αλυσίδες  χρειάζονται για το επαρχιακό δίκτυο Γρεβενών – Σαμαρίνας, Γρεβενών Περιβολίου, καθώς και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά  χωρίς κανένα πρόβλημα . Επίσης, χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα και στην Εγνατία οδό.

Ωστόσο, απαιτείται προσοχή στις μετακινήσεις, λόγω χαμηλής ορατότητας. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν, ο καιρός όμως θα παραμείνει νεφελώδης  και οι θερμοκρασία θα παραμείνει στους 5 βαθμούς Κελσίου. Από το πρωί της Τρίτης μέχρι και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ανεβαίνοντας στους 10 με 11 βαθμούς. «Ο καιρός μας συνήθισε στα σκαμπανευάσματα, με καλοκαιρία για δύο ημέρες και πάλι μεταβολή του καιρού για τις επόμενες», τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως αναμένεται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εκ νέου μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη. Η κακοκαιρία εξπρές με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, με τον υδράργυρο να πέφτει για λίγες ώρες, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο από την Παρασκευή και μετά.

Εντωμεταξύ οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας είναι πάντα σε αναμονή για τυχόν επιδείνωση, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν δύσκολες καταστάσεις, αλλά και για ενημερώσουν τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Εντωμεταξύ, για τους σκιέρ, ανοιχτό παραμένει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, το οποίο λειτούργησε τη Δευτέρα με δύο αναβατήρες, ενώ την Κυριακή άνοιξε για το κοινό και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου