Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η Γη αλλάζει - Σχίζεται και μια νέα Ήπειρος θα γεννηθεί

Σοκ και δέος από τους γεωλόγους, οι οποίοι θεωρούν ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε, καθώς εκτιμούν ότι έρχονται δραματικές στη μορφολογία του πλανήτη.
Όπως αναφέρει  το "Daily Nation" η "κοιλάδα του ρήγματος" κόβει στη μέση την Αφρική και όπως όλα δείχνουν μια νέα Ήπειρος θα γεννηθεί.
Η "κοιλάδα του ρήγματος" βρίσκεται στην επαρχία Ναρόκ στην Κένυα και σύμφωνα με τους επιστήμονες το ρήγμα πλάτους 20 μέτρων και βάθους 15 μέτρων προκλήθηκε μετά τους τελευταίους ισχυρούς σεισμούς.

Η νέα Ήπειρος που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει τη σημερινή Σομαλία, τη μισή Αιθιοπία την Κένυα και την Τανζανία. Η νέα Ήπειρος όπως έχει συμβεί παντού στον πλανήτη στο παρελθόν θα χωριστεί από την Αφρική με έναν νέο ωκεανό που θα δημιουργηθεί.

Αυτό το σημείο, ωστόσo είναι ένα μόνο από τα δεκάδες, ίσως εκατοντάδες, άλλων "αδύνατων" σημείων στην κοιλάδα του Great Rift, που διέρχεται από την Κωνσταντινούπολη προς τη Μοζαμβίκη, λένε οι επιστήμονες.

Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι ο φλοιός της γης στο σημείο αυτό έχει σημαντικό ρήγμα και όλα δείχνουν πως η λεγόμενη σομαλική πλάκα ενεργοποιείται.



"Η κοιλάδα έχει ιστορικό τεκτονικών και ηφαιστειακών δραστηριοτήτων", λέει ο γεωλόγος David Adede. "Ενώ η ρήξη παρέμεινε τεκτονικά αδρανής στο πρόσφατο παρελθόν, θα μπορούσαν να υπάρξουν κινήσεις βαθιά μέσα στη γήινη φλούδα που έχουν οδηγήσει σε ζώνες αδυναμίας που εκτείνονται μέχρι την επιφάνεια".

Οι όποιες αλλαγές πάντως στον κόσμο και η γέννεση της νέας Ηπείρου δεν αναμένονται άμεσα καθώς η γη έχει τους δικούς της ρυθμούς. Θα περάσουν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια χρόνια για να ξαναγραφεί ο παγκόσμιος χάρτης.










topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου