Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Απασφάλισε ο Ερντογάν: Ας είμαστε έτοιμοι για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν, σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση γιατρών. Ο σουλτάνος μίλησε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πάγωσε το ακροατήριο .
Στην αναφορά του στη Συρία ο Ερντογάν είπε πως εκεί οι Αμερικανοί έχουν είκοσι βάσεις, εκεί, είπε, έχουν στρατό και το Ιράν και η Ρωσία.


Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν, αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως αν γίνει χρήση δυνάμεων, τόνισε, τότε θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Οι δηλώσεις του έκαναν αμέσως τον γύρω του διαδικτύου καθώς ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποιούσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αυτό το ενδεχόμενο.

Ας είμαστε έτοιμοι για όλα ανέφερε χαρακτηριστικά…

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

  '


Ανέβαλε την επίσκεψη στις ΗΠΑ ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Και ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί κατά των ΗΠΑ λόγω της ενίσχυσης των Κούρδων ανταρτών στη Συρία, ο εκπρόσωπος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον αναβάλλεται…

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα πήγαινε στις 19 Μαρτίου στην Αμερικανική Πρωτεύουσα. Η αναβολή της επίσκεψης έρχεται χωρίς αιτιολόγηση και όλοι βλέπουν ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την αλλαγή ηγεσίας στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, αλλά με την κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που φαίνεται να βαθαίνει.

Προηγήθηκαν οι εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ελλάδας

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ».

«Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα» είπε ο Ερντογάν, και συνέχισε: «Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμη και έτσι, όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επιχείρηση στο Αφρίν ως «ειρηνευτική» καθώς, όπως είπε, ο στόχος είναι να μην πάθουν κάτι οι άμαχοι.

Ο σουλτάνος, αναφερόμενος στις δαπάνες του εξοπλιστικού προγράμματος του τουρκικού στρατού και την παραγωγή όπλων, επιτέθηκε στους «κακούς γείτονες», την Ελλάδα και την Κύπρο διαστρεβλώνοντας, για ακόμη μία φορά, τα γεγονότα της εισβολής στη Μεγαλόνησο το 1974.

«Το 1974 κατά την "ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου" με την "επιχείρηση αποσιώπησης" κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας)», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε».



livester
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου