Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Αλλάζει η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Παραμένει σταθερός ο πρόεδρος και η Διοικούσα σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου η διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Κοζάνης συγκαλεί διοικητικό συμβούλιο με σκοπό την αλλαγή της σύνθεσής του σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Κοζάνης. Οι έδρες θα κατανεμηθούν ως εξής:
10 Σαρρής-8 Μητλιάγκας-3 Μόσχος. Ο «Πρωινός Λόγος» είχε αναφερθεί στην ανάγκη συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση, την οποία έστω και με καθυστέρηση φαίνεται να ενστερνίζεται ο συνδυασμός Σαρρή.

Σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της προεδρίας ούτε της διοικητικής επιτροπής που εξέλεξε το Νίκο Σαρρή ως πρόεδρο. Αντιθέτως η απόφαση του Πρωτοδικείου για αλλαγή εδρών όφειλε να εφαρμοστεί από την έκδοσή της χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι προηγούμενες αποφάσεις του δεν θεωρούνται νόμιμες.

Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι δεν συντρέχει λόγος να γίνουν εκ νέου αρχαιρεσίες, μιας και το διοικητικό συμβούλιο που πήρε τις όποιες αποφάσεις ήταν νόμιμο και δεν προβλέπεται από κάποιο νόμο η αναθεώρηση αυτών μετά και την απόφαση του Πρωτοδικείου. Με απλά λόγια η γνωμοδότηση της Κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων ξεκαθαρίζει ότι παραμένει η ίδια διοικητική επιτροπή.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν και οι διαφωνίες με τους δύο συνδυασμούς Μητλιάγκα και Μόσχου, οι οποίοι κινούνται στην ίδια γραμμή να ζητούν τη συνδιοίκηση ουσιαστικά 2 χρόνια από το Νίκο Σαρρή και δύο χρόνια από τους δύο συνδυασμούς (Μητλιάγκα-Μόσχο). Ο συνδυασμός του Νίκου Σαρρή προτείνει και άλλες λύσεις , προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός δρόμος, όπως θέσεις στο Εκθεσιακό Κέντρο και σε άλλες επιτροπές, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει δεκτές.

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της γνωμοδότησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που έχουν υποσημειωθεί με έντονα γράμματα:



gnomodotisi

prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου