Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

6 λόγοι για να ΜΗΝ δώσετε το tablet στο παιδί

Πολλοί γονείς καταφεύγουμε στα tablet και τα smartphone για μερικά ήσυχα λεπτά όταν είμαστε με τα παιδιά μας, έξω ή στο σπίτι, η κατάχρηση όμως φαίνεται πως τα θέτει σε κινδύνους που δεν έχουμε σκεφτεί.


Αυξημένη επιθετικότητα
Η ενασχόληση με ηλεκτρονικά βίαια παιχνίδια και βίντεο αυξάνει την επιθετικότητα και διδάσκει στα παιδιά επιθετικές συμπεριφορές.

Η τεχνολογία μπορεί να είναι εθιστική
Τα νευρολογικά μονοπάτια στον εγκέφαλο μπορεί να επηρεαστούν στα παιδιά που χρησιμοποιούν την τεχνολογία με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζονται οι χρήστες ουσιών. Τα παιδιά μπορεί να εθιστούν στο smartphone ή στο tablet.

Αύξηση των διαταραχών δυσκολίας συγκέντρωσης
Όταν τα παιδιά έχουν μάθει να διασκεδάζουν και να απασχολούνται κυρίως μέσω της τεχνολογίας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο.

Προβλήματα κοινωνικής αλληλεπίδρασης
Τα παιδιά συχνά προτιμούν να ανταλλάσσουν μηνύματα αντί να συναντηθούν. Δεν "εκπαιδεύονται" στις κοινωνικές συμπεριφορές και δεν αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Η ακτινοβολία είναι ένα θέμα
Τα smartphones και τα tablets εκπέμπουν ακτινοβολία. Και παρότι αυτό δεν έχει αποδειχτεί επικίνδυνο η μεγάλη έκθεση κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα καθώς πολλοί ειδικοί συμφωνούν πως ο παιδικός εγκέφαλος μπορεί να απορροφήσει

10πλάσια ποσότητα ακτινοβολίας απ’ ότι ο εγκέφαλος των ενηλίκων.
Αύξηση της παχυσαρκίας
Η ενασχόληση με την τεχνολογία ενθαρρύνει τα παιδιά να περνούν καθιστά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους αντί να είναι δραστήρια, να παίζουν ή να τρέχουν. Είναι επίσης πιο πιθανό να τρώνε περισσότερα σνακ την ώρα που είναι απορροφημένα μπροστά σε μία οθόνη.



Πηγή: Health for all kids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου