Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ενα διαφορετικό ταξίδι ζωής με τον Υπερσιβηρικό.

To ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό είναι ένα ταξίδι ζωής. Πρόκειται για μιά διαδρομή με τραίνο από τη Μόσχα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, δηλαδή από την Ευρώπη στην Ασία, που κατασκευάστηκε από το 1891 έως και το 1916. Η μετακίνηση γίνεται μέσω της νότιας Σιβηρίας και διαρκεί επτά ημέρες  εφόσον η απόσταση είναι 9.288 χιλιόμετρα.
Επιπλέον ο ταξιδιώτης που θα διανύσει όλη την απόσταση θα αλλάξει οκτώ χρονικές ζώνες.


Θέμα επιλογής

Λέγεται οτι προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες από άλλες ηπείρους που το επιλέγουν για την εμπειρία και μόνο. Άλλοι λένε οτι ο ταξιδιώτες χρειάζεται να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι κυρίως ψυχολογικά και πνευματικά. Ας υπενθυμίσουμε οτι το ταξίδι διαρκεί επτά ημέρες!  Ωστόσο στη διαδρομή υπάρχουν πάνω από εξήντα σταθμοί όπου κάποιος μπορεί να διακόψει το ταξίδι του, να επισκεφθεί το σημείο και να συνεχίσει κάποια άλλη ημέρα. Στα βαγόνια υπάχουν κουπέ των δύο ή των τεσσάρων ατόμων που συνήθως επιλέγουν οι ξένοι τουρίστες αλλά και οι επιχειρηματίες αντί για το αεροπλάνο. Υπάρχει επίσης η επιλογή του ανοικτού βαγονιού που επίσης αποτελεί επιλογή αρκετών.



Αξιοθέατα

Αρκετοί ταξιδιώτες-τουρίστες αποβιβάζονται στην Αικατερινούπολη ενώ άλλοι επιλέγουν την πόλη Ιρκούτσκ προκειμένου να δουν τη λίμνη Βαικάλη, την πιό μεγάλη λίμνη στον κόσμο. Εν συνεχεία ο ταξιδιώτης κινείται στα νότια της Μογγολίας και στη Κίνα. Ο τελικός προορισμός το Βλαδιβοστόκ είναι το ανατολικώτερο σημείο της Ρωσίας και το μεγαλύτερό της λιμάνι στον Ειρηνικό Ωκεανό.




science

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου