Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Μοναδικός στη Βόρεια Ελλάδα ο Νέος υπερσύγχρονος Υπερηχοκαρδιογράφος στο Γ.Ν. Μαμάτσειο Κοζάνης

Ένας νέος σύγχρονος τρισδιάστατος υπερηχοκαρδιογράφος μοναδικός σε επίπεδο Βορείου Ελλάδος που θα συμβάλει  αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Μαμάτσειο Κοζάνης καθώς και των γειτονικών νοσοκομείων, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. 

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και η πράξη αυτή καταδεικνύει πως πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι υγεία, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι με χρηματοδότηση 190.000 ευρώ, αναβαθμίστηκε ο ιατρικός εξοπλισμός με την αντικατάσταση τριών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και την προμήθεια Λαπαροσκοπικού Πύργου ο οποίος θα ενισχύσει την λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής, ενώ με 72.000 ευρώ θα γίνουν εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.
Ο κ. Καρυπίδης υπογράμμισε πως  με προσωπική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Υγείας, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου η προμήθεια ενός σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών, αντικαθιστώντας τον παλιό Αξονικό 2 τομών, του 2006. Παράλληλα δεσμεύθηκε για την στήριξη και χρηματοδότηση της δημιουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Κοζάνης.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης έκανε  λόγο για μια κλινική διαμάντι που εξοπλίζεται με οτο πιο σύγχρονο σε μηχανήματα, ενώ ο Διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γιώργος Χιωτίδης μίλησε για σημαντική ημέρα του Νοσοκομείου Κοζάνης. Έκανε λόγο για στελέχωση της καρδιολογικής κλινικής με μόνιμο προσωπικό με προκήρυξη που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς οι γιατροί της καρδιολογικής θα μετακινηθούν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Στυλιανός Λαμπρόπουλος επεσήμανε πως με την λειτουργία του μηχανήματος η κλινική εξοπλίζεται πλήρως και προχωρά βήμα βήμα προς το αιμοδυναμικό εργαστήριο.



ΕΡΤ Κοζάνης 
 Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου