Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Δήμος Κοζάνης: «Θετικό το πρόσημο για το 2016-Σε 45 μέρες πληρώνονται οι προμηθευτές»-«Οι αοριστίες» για διασπάθιση δημοσίου χρήματος «θα συνοδευτούν με μήνυση»

Στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης της Τετάρτης συζητήθηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2016 και δια στόματος του αντιδημάρχου Γιώργου Βαλαή λέχθηκε ότι υπάρχει θετικό πρόσημο για το εν λόγω έτος. Μάλιστα έγινε γνωστό στο σώμα ότι η οικονομική υπηρεσία σύντομα θα λάβει σύντομα ISO για τις υπηρεσίες της.
Από την πλευρά του ο κ. Κυτίδης ανέφερε ότι ποτέ δεν κατατίθεντο τριμηνιαίες καταστάσεις, ώστε να ελέγχονται τα οικονομικά κι ότι ο νέος προϋπολογισμός δεν διαθέτει τα πολιτικά στοιχεία για να δώσει κάτι παραπάνω.

Ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης ανέφερε ότι τα μαύρα σκοτεινά σημαία του παρελθόντος δεν υπάρχουν , όπως κι ότι δεν συμφέρει να ανοίξουμε το 2011-2014.Η παράταξη Μαλούτα μέσω του Κώστα Κυριακίδη και της Ελπίδας Κουιμτζίδου αντέδρασαν έντονα σε αυτές τις καταγγελίες λέγοντας ότι στο εξής οι αόριστες αναφορές και τα υπονοούμενα θα συνοδευτούν με μηνύσεις.

Ο δήμαρχος Κοζάνης έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο:
«To βράδυ της Τετάρτης συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Οικονομικό Απολογισμό του 2016. Έναν απολογισμό που αποτύπωσε πλήρως την οικονομική πρόοδο του Δήμου!

Μια χρονιά στην οποία μειώθηκαν σημαντικά οι υποχρεώσεις του Δήμου, έχοντας ταυτόχρονα και πολύ καλή ρευστότητα παρά το γεγονός πως εξυπηρετούμε και υποχρεώσεις του παρελθόντος που μας έρχονται με δικαστικές αποφάσεις.

Ο Δήμος επίσης κερδίζει και ένα στοίχημα. Να γίνει ελκυστικός πελάτης. Το 2016 ο μέσος όρος αποπληρωμής των προμηθευτών, της τοπικής μας αγοράς δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος, ήταν 45 μέρες από την έκδοση τιμολογίου.

Σήμερα είναι 20 μέρες!

Αυτό σημαίνει ότι όσοι συναλλάσσονται με το Δήμο ξέρουν ότι θα πληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό οδηγεί σε αύξηση των προμηθευτών και σε μείωση των τιμών!Πως έγιναν αυτά;
Με τη συνειδητή μας απόφαση να κάνουμε βαθιές αλλαγές σε πρόσωπα και σε διαδικασίες και να αφήσουμε πίσω ότι «πλήγωνε» το Δήμο. Δίνοντας στην Οικονομική Υπηρεσία τη δυνατότητα να εργάζεται με σύγχρονους όρους και χωρίς παρεμβάσεις. Και κυρίως με τη βούληση και θέληση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας να αλλάξουν σελίδα.

Όλα αυτά θα πιστοποιηθούν και σε λίγες μέρες με την πιστοποίηση ISO της Οικονομικής Διαχείρισης , την πρώτη τέτοια πιστοποίηση σε Δήμο της χώρας.

Ο Δήμος Κοζάνης Κινείται!»




Ιωάννα Παπαδημητρίου-Πρωϊνός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου