Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Στην Κοζάνη δεν χωρούν και αυτοκίνητα και πεζοί, στο Κουρί δεν χωράει ένα αναψυκτήριο για ηλικιωμένους και όχι μόνο;

Ακούσαμε από τον αντιδήμαρχο προγραμματισμού κ. Κώστα Δεσποτίδη ότι «δεν χωράμε και τα αυτοκίνητα και οι πεζοί και τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά» μέσα στην Κοζάνη. 
Στο άλσος Κουρί που πολύ σύντομα μπαίνει ο εργολάβος πώς θα χωρέσουν τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι και οι μαμάδες με τα καροτσάκια χωρίς αναψυκτήριο;

από τον Πρωϊνό Λόγο


Το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε στη μελέτη του δήμου Κοζάνης το αναψυκτήριο είναι ένα μεγάλο θέμα. Άραγε δεν χωρούσε στα 300 στρέμματα μια τέτοια κατασκευή για να αναπαυθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και να κάτσει ο ηλικιωμένος; Ακόμα και η ιδέα του δημοτικού αναψυκτηρίου μέσα στην οικονομική κρίση θα ήταν μια ανάσα για όλους.

Το παλιό αναψυκτήριο μπορεί να έχει πραγματικές δυσκολίες να χρησιμοποιηθεί. Αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα νέο αν πραγματικά θέλουμε το άλσος Κουρί να θυμίσει τόπους συνάντησης πολιτών και οργάνωσης εκδηλώσεων. Γιατί τελικά σε ένα περιαστικό άλσος δεν χωράει το αναψυκτήριο; Στο δάσος της Μεσοποταμίας στην Καστοριά, αλλά και στο άλσος Βελβεντού υπάρχουν και περιορισμένης έκτασης καταστήματα έψησης και αναψυκτήριο.

Άλσος Βελβεντού

Άλσος Μεσοποταμίας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου