Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Δ. Μακεδονία: Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου στον απόηχο των πυρκαγιών

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική ξεκίνησε τη σημερινή (25/7/2018) συνεδρίασή του, το περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. Με πρωτοβουλία του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, Φώτη Κεχαγιά ζητήθηκε απ’ τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων να συζητηθούν και να ψηφιστούν, με συνοπτικές διαδικασίες, μόνο όσα θέματα υπάρχει ομόφωνη άποψη.


Την θλίψη του για τα θύματα των πυρκαγιών εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που θα πρέπει να υπερισχύσει αυτές τις ώρες είναι η «σιωπή και αλληλεγγύη».

Ήδη σήμερα υπήρξε σύσκεψη στην Περιφέρεια για το σκοπό αυτό, ώστε να υπάρξει συντονισμός σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας και η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί να φθάσει άμεσα στους πληγέντες. Μάλιστα εγκρίθηκε και δαπάνη για εκμίσθωση φορτηγού που θα μεταφέρει τη βοήθεια, που θα συγκεντρώσουν, Περιφέρεια, Δήμοι, σύλλογοι και φορείς, στην Αττική.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργος Δακής, αφού εξέφρασε και ο ίδιος τη θλίψη του για τα θύματα των πυρκαγιών ζήτησε σε ένδειξη συμβολισμού η σημερινή αμοιβή των περιφερειακών συμβούλων να πάει προς ανακούφιση των πληγέντων.

Νωρίτερα ο κ. Δακής ζήτησε από τον κ. Καρυπίδη να δοθούν αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν τις αναλύσεις του νερού στο Δισπηλιό Καστοριάς και μάλιστα όπως επισήμανε πρέπει να γίνουν αναλύσεις και σε άλλα επιβλαβή στοιχεία για τον άνθρωπο, απ’ αυτά που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ήδη στο Δισπηλιό παει νερό από καθαρή πηγή, ενώ επισήμανε ότι «δε θα μείνει τίποτε χωρίς να μετρηθεί», προσθέτοντας ότι ζήτησε τόσο από το ΙΓΜΕ όσο και από το Πανεπιστήμιο να μελετηθεί όλη η περιοχή και όχι μόνο μεμονωμένα μία γεώτρηση.



ert Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου