Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Στην Δικαιοσύνη η ΓΕΝΟΠ για την πώληση των μονάδων

Στην δικαιοσύνη κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας έτσι όπως έχει προκηρυχτεί σε σχέση με την εκποίηση των μονάδων του ΑΗΣ Μελίτης και Μεγαλόπολης προσφεύγει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με στόχο να ακυρωθεί η διαδικασία και να μην προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης σημειώνοντας πως η προσφυγή γίνεται καθώς δεν αποσαφηνίζονται το τίμημα αλλά και σειρά πληροφοριών για τα αντικείμενα της πώλησης.

Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε πως ο αγώνας συνεχίζεται και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο και τις επόμενες ημέρες στην Μεγαλόπολη καθώς οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και όσο οι υποψήφιοι επενδυτές θα επισκέπτονται τις προς πώληση μονάδες, τόσο το συνδικάτο θα πυκνώνει τις γραμμές του ώστε ο νόμος για την πώληση των μονάδων να ακυρωθεί στην πράξη και να εμποδιστεί το εθνικό έγκλημα. 
 Αναφερόμενος στην έκθεση McKinsey επεσήμανε πως η ανάθεση της από την Διοίκηση της ΔΕΗ είναι χάσιμο χρημάτων, εργασία την οποία θα μπορούσε με επιστημονική τεκμηρίωση να έχει περαιώσει ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης. Εκείνο που επείγει τόνισε με έμφαση ο κ.Αδαμίδης είναι να κατατεθεί ενεργειακός σχεδιασμός ώστε να μπορέσει και η ΔΕΗ να καταρτίσει τον δικό της καθώς ειδικά στην Δυτική Μακεδονία χρειάζεται να γίνουν άμεσα επενδύσεις στο θέμα των αποθειώσεων, ώστε να παραμείνουν στο σύστημά οι ΑΗΣ Αμυνταίου και Αγ. Δημητρίου με δεδομένο ότι θα σβήσει ο ΑΗΣ Καρδίας. Χαρακτήρισε πάντως αστεία και λανθασμένα τα δημοσιεύματα που θέλουν να παραμένει ανενεργός ο ΑΗΣ Καρδιάς για να κερδίσει ώρες λειτουργίας η τηλεθέρμανση της Πτολεμαίδας για το χειμώνα. Μάλιστα γιαυτό ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να σταματήσει ο ΑΗΣ Καρδιάς αν δεν μπει στο σύστημα ο ΑΗΣ Πτολεμαίδας.





ΕΡΤ Κοζάνης 
 Κ. Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου