Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας: Το θρασύ ζεϊμπέκικο που δεν σήκωνε λόγια

Λένε πως το ζεϊμπέκικο είναι χορός μοναχικός, με οδύνη, με εσωτερικότητα. Εκείνος που χορεύει δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον, δεν τον νοιάζει αν τον κοιτούν ή αν περιεργάζονται τις κινήσεις του.

Επεισόδια στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Μην ξαναχρησιμοποιείτε τα πλαστικά μπουκάλια, είναι επικίνδυνα

Τα πλαστικά μπουκάλια βρίσκονται, πλέον, παντού γύρω μας. Από τα μπουκαλάκια για το νερό, μέχρι εκείνα για αναψυκτικά κλπ.
Πολλοί από εμάς για λόγους ευκολίας κυρίως, αλλά και οικονομίας, δευτερευόντως, μπαίνουμε στον πειρασμό και ξαναχρησιμοποιούμε τα πλαστικά μπουκάλια, γεμίζοντάς τα και πάλι με νερό ή με άλλα υγρά που θέλουμε.

Νοσταλγικό και ζωντανό αφήγημα για όσους μεγάλωσαν τη δεκαετία του ’80

Πριν από μερικές ημέρες ο«Άγιος Βασίλη» έφερε στην κόρη μου ένα τάμπλετ. Πάνω στην κουβέντα, λοιπόν, η ερώτηση από μεριά της ήρθε σχεδόν φυσιολογικά.
Εσύ μπαμπά όταν ήσουν παιδάκι πότε πήρες πρώτη φορά τάμπλετ; Η απάντηση από την πλευρά μου εξίσου φυσιολογική. Δεν είχαμε, μωρό μου, τότε εμείς τάμπλετ.

Παγίδα φόρου και για εισοδήματα κάτω των 5.700 ευρώ

Mε επιπλέον ποσά φόρου εισοδήματος θα επιβαρύνονται κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύριο μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες με πενιχρά ετήσια εισοδήματα, κάτω των 5.700 ευρώ, από τη στιγμή που η κυβέρνηση και οι δανειστές θα επιβάλουν τη μείωση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος στα επίπεδα των 5.682-6.591 ευρώ.

Επετειακός Εορτασμός Τριών Ιεραρχών και Ημέρας των Γραμμάτων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Γέμισε γυαλιά η Εγνατία από φορτίο νταλίκας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής στα τούνελ της Εγνατίας προς Θεσσαλονίκη έπεσε το φορτίο νταλίκας με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα Κοζάνης- Βέροιας.