Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα σε Βόϊο, Λιβαδερό-Καμβούνια

Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλου για αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Έρχεται τσουχτερό κρύο. Ποιες περιοχές θα πληγούν

Αγριεύει το σκηνικό του καιρού από τις βραδινές ώρες της Κυριακής καθώς σε λευκό «κλοιό» μπαίνουν κυρίως οι βόρειες περιοχές της χώρας, ενώ ακολουθεί τσουχτερό κρύο.
Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος το γρήγορο πέρασμα ενός βαρομετρικού χαμηλού (ονομάστηκε «Λητώ») από το βόρειο Ιόνιο στο βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ της Κυριακής έως το βράδυ της Δευτέρας, σε συνδυασμό με τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες που έχουν φτάσει στα Βαλκάνια από τη Ρωσία θα επιδεινώσει σημαντικά τον καιρό και στη χώρα μας.

ΔΕΚΟ: Νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου για 15.000 εργαζόμενους

Αυστηρή εποπτεία, μείωση του κόστους λειτουργίας και προγράμματα εθελουσίας εξόδου για 15.000 εργαζόμενους των ζημιογόνων -κατά την άποψη ορισμένων- ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΑΣΑ, η ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και τα ΕΛΤΑ, φέρνουν, σε πρώτη φάση, τα business plans που καλούνται να καταθέσουν οι διοικήσεις τους έως τον Απρίλιο.

Η πρόβλεψη καιρού του Γιώργου Βασιλειάδη, μιλάει για 25εκ χιονιού στην Κοζάνη

Καλημέρα σας, από σήμερα αρχίζει η νέα μεταβολή του καιρού με χιόνια σε όλη τη δυτική Μακεδονία. Χιονίζει ήδη στη Φλώρινα, ενώ όπου να ναι θα αρχίσει σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα, το μεσημέρι θα αρχίσει και Καστοριά και λίγο αργότερα και Γρεβενά. Αναμένονται σημαντικές χιονοπτώσεις έως το πρωί της Δευτέρας.

Τροχαίο Αθηνών – Λαμίας: Η διαθήκη του Γιώργου Βακάκη και οι απαιτήσεις του Πατμάνογλου

Ένα χρόνο μετά το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στοίχισε 4 ανθρώπινες ζωές στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, οι εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν. Ο Υπάτιος Πατμάνογλου διεκδικεί από την οικογένεια Βακάκη περίπου 2.000.000 ευρώ με εκτενή αναφορά στη διαθήκη μυστήριο του 23χρονου οδηγού της μοιραίας Porsche.

Ο κατάλογος με τις πιο επικίνδυνες τροφές

Κοινώς τα τρόφιμα, τα οποία καλό θα ήταν να αποφεύγεις όσο μπορείς. Σύμφωνα με τη Nneka Leiba, αναπληρώτρια διευθύντρια έρευνας στην Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) στην Ουάσινγκτον, εάν φας μία ή δύο φορές τα συγκεκριμένα τρόφιμα δεν θα αρρωστήσεις κιόλας. Το πρόβλημα ξεκινά όταν τα τρόφιμα αυτά είναι μέρος του καθημερινού σου διαιτολογίου. Σε ποια όμως τρόφιμα αναφερόμαστε ακριβώς;

Στα «χέρια» της εφορίας τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων σε 10 χώρες

Στη διάθεση των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται τα στοιχεία της περιουσίας –ακίνητα, καταθέσεις, επενδύσεις– που διαθέτουν περίπου 100.000 Έλληνες φορολογούμενοι σε 10 χώρες της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», πρόκειται για δεδομένα που έστειλαν στην Ελλάδα οι αρμόδιες Αρχές χωρών όπως η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία, στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών.

Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δ.Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΕΣΠΑ) τη Δευτέρα 26/2/2018

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΕΣΠΑ) τη Δευτέρα 26/2/2018 δεν θα λειτουργήσουν, λόγω της κινητοποίησης ΚΕΔΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ, ζητώντας να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη από το Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και τη συνέχιση του διάλογου.