Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

NASA Alert : Πότε θα χτυπήσει τη Γη ο τεράστιος αστεροειδής

Προειδοποίηση εξέδωσε η NASA σχετικά με έναν αστεροειδή στο μέγεθος της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας που θα χτυπήσει τη Γη.

Κορυφώνεται απόψε η φθινοπωρινή «βροχή» των Λεοντιδών

Η φετινή φθινοπωρινή «βροχή» των διαττόντων αστέρων Λεοντιδών θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής έως τα χαράματα της Δευτέρας στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Αρναούτογλου: «Εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα»

Η εβδομάδα που τελειώνει σήμερα, Κυριακή 17.11.2019, είχε ξεκινήσει με… έντονο “άρωμα” χειμώνα καθώς το μενού που ετοίμασε ο καιρός είχε βροχές, καταιγίδες, μεγάλες ζημιές σε πολλά σημεία της χώρας και γενικά… ταλαιπωρία.

Πανελλήνιες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής στα πανεπιστήμια με το απολυτήριο Λυκείου

Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σχεδιάζονται από το υπουργείο Παιδείας, που θα αφορούν - μεταξύ άλλων - και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εκτός αγοράς έθεσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) την Astra Airlines. Ανακοίνωση της εταιρίας προς το επιβατικό κοινό

Εκτός αγοράς έθεσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) την Astra Airlines, ειδοποιώντας μέσα στην ημέρα τα τουριστικά πρακτορεία, ώστε να σταματήσουν να εκδίδουν εισιτήρια και να κάνουν κρατήσεις, για τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα.

Aποσφράγιση των προσφορών του έργου «Αναβάθμιση οδικής ασφάλειας σε τμήματα του οδικού δικτύου Ρυμνίου – Τριγωνικού»

Η Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. ορίστηκε ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης  των προσφορών του έργου «Αναβάθμιση οδικής ασφάλειας σε τμήματα του οδικού δικτύου Ρυμνίου – Τριγωνικού», προϋπολογισμού 1.572.000 €, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Δημοκρατίας 27, 3ος όροφος.

Η Κοζάνη τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, 46 χρόνια μετά, γιορτάστηκε το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης τιμώντας όσους χάθηκαν για να επανέλθει η δημοκρατία. Το μήνυμα των αγωνιστών «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» παραμένει ένα διαχρονικό μήνυμα, όπως σημείωσε ο κ. Άρης Κουρκούτας, πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κοζάνης.

Αμύγδαλα: Γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας


Όλοι οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί και θρεπτικοί και όλοι οι διαιτολόγοι συστήνουν να τους προτιμούμε ως σνακ. Γιατί όμως τα αμύγδαλα ξεπροβάλλουν ανάμεσά τους ως το superfood που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα;

46 χρόνια Πολυτεχνείο: Τι είχε αποκαλύψει ο οδηγός του καταραμένου τανκ

«Την ημέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία. Στον στρατό είχα δέκα μήνες. Ήμουν εκπαιδευτής στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, στο Γουδί.
Τότε οι "μαυροσκούφηδες" ήταν σώμα επιλέκτων. Πήγα εθελοντικά. Μόλις άρχισαν τα επεισόδια, μπήκαμε επιφυλακή.
"Οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα" μας έλεγαν και εμείς τους πιστεύαμε.

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Ο Χρήστος Καϊστριώτης σε μια πλήρη αναφορά για όσους βρήκαν το θάνατο στη διάρκεια της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973. Τι αναφέρει το πόρισμα Τσεβά, η έκθεση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, τι προκύπτει από άλλα στοιχεία.
Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ανεξιχνίαστος.