Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

5+1 πράγματα που απαγορεύονταν για τις γυναίκες στα 60s

Πιθανότατα για εσένα να είναι αυτονόητο το να σπουδάσεις στο πανεπιστήμιο που θέλεις, να μιλάς ελεύθερα για το σeξ, να έχεις δικό σου τραπεζικό λογαριασμό και να χρησιμοποιείς αντισυλληπτικά,  όμως αυτά  ήταν κάποια από τα απαγορευμένα πράγματα για τις γυναίκες της δεκαετίας του 1960.

«Φανταστείτε να ζείτε εδώ»: Επιστολή – έκκληση από πρόσφυγα που ζει στη Μόρια

«Μπορείτε να φανταστείτε ένα μέρος όπου για λόγους ασφαλείας δεν μπορείς να πας μόνη στις τουαλέτες;». Αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις που απευθύνει στο γράμμα της «προς τον κόσμο», μία πρόσφυγας που βρίσκεται στη Μόρια.

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε θα δοθεί; Πόσα χρήματα θα πάρετε

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του επιδόματος - «ανάσα» - Πότε σχεδιάζει η κυβέρνηση να το καταβάλει στους δικαιούχους - Ανησυχία μη τυχόν και δεν βγει ο... λογαριασμός.

Κοζάνη: Εκσυγχρονίζει το σύστημα δανεισμού η Βιβλιοθήκη προς όφελος των πολιτών

Την τεχνολογία RFΙD θα διαθέτει πλέον η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης χάρη στην οποία θα γίνονται η διαχείριση και ο έλεγχος της κυκλοφορίας του υλικού (δανεισμοί, κρατήσεις, ανανεώσεις, επιστροφές κ.λπ.). Έτσι, λειτουργίες που είναι χρονοβόρες απλοποιούνται και αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά η καθημερινή λειτουργία της Βιβλιοθήκης και πάνω απ’ όλα να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.

FirePlay – Το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης στη Λάρισα

Οι FirePlay, το κιθαριστικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, ταξιδεύει στην Λάρισα και συμμετέχει στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών κιθάρας.
Η συνάντηση, που διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Νάνση Χατζή, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω. Λάρισας.