Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Η ελληνική λέξη με τις 21 διαφορετικές σημασίες

Το εκπληκτικό μάλιστα είναι πως πιθανότητα δεν την έχετε ακούσει πρόσφατα, καθώς βρίσκεται στον κατάλογο με τις ελληνικές λέξεις που αργοπεθαίνουν.

Ξεκίνησε η διαδικασία για τη νέα ταυτότητα - κάρτα πολίτη

Ξεκίνησε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διαγωνιστική διαδικασία - με την αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος σε ικανό αριθμό εξειδικευμένων φορέων - για τη δημιουργία νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) για την εκτύπωση – προσωποποίηση εντύπων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του νέου δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών - Κάρτας Πολίτη, με συναφείς υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Κοζάνη: Παράσταση Καραγκιόζη την Κυριακή 22/12, από τον ταλαντούχο 11χρονο Ώττα Βασίλη

Σας προσκαλούμε στην παράσταση Καραγκιόζη που θα γίνει την Κυριακή 22/12/2019 στις 12:00 η ώρα το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Μακεδνοί” επί της οδού K. Βάρναλη 1. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Ο Ώττας Ηλίας είναι ένας ταλαντούχος καραγκιοζοπαίχτης ετών 11, θαυμαστής και επίδοξος συνεχιστής της σχολής των μεγάλων, κλασικών Ελλήνων καραγκιοζοπαιχτών όπως ο Ε. Σπαθάρης, Θ. Σπυρόπουλος, Σ. Καράμπαλης κ.α.

Γρεβενά: Στο νοσοκομείο κτηνοτρόφος μετά από επίθεση από αγριογούρουνο

Ο 57 χρονος Σάββας Παπαδόπουλος, κτηνοτρόφος από την Κιβωτό Γρεβενών, βρισκόταν μαζί με τον γιο του στα πρόβατα όταν δέχτηκε την επίθεση από το αγριογούρουνο. 

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό κοντά στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου – Αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι

Τροχαίο δυστύχημα, με έναν νεκρό, (με καταγωγή από την Πεπονιά Βοΐου) σημειώθηκε στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων,   κοντά στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου (στο ύψος της Τεχνομπετόν), όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του κι έπεσε στο ποτάμι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Βελβεντό στις 12 Ιανουαρίου

Στο Βελβεντό θα βρεθεί στις 12 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρώτης πολίτης της χώρας θα βρεθεί στο Βελβεντό προσκεκλημένος του Δήμου Βελβεντού, όπου και θα τιμηθεί.