Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Από την ψαραγορά της Ουχάν προήλθε ο κορονοϊός - Εξαπλώνεται σιωπηλά και ραγδαία

Οι ειδικοί του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απομόνωσαν επιτυχώς τον νέο κοροναϊό, τον 2019-nCoV σε δείγματα που έλαβαν από την ιχθυαγορά της πόλης Ουχάν, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ιός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πωλούνταν εκεί.

Έρχεται κακοκαιρία από 28 Ιανουαρίου

Ο φετινός Γενάρης αποδεικνύεται αρκετά κρύος, αφού ήδη μετράμε δύο ψυχρές εισβολές κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους. Φαίνεται όμως ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο σε χαμηλότερες από τη μέση τιμή για την εποχή.

Ο λόγος που τα ζευγάρια τα ξαναβρίσκουν μετά από χωρισμό

Σχεδόν τα μισά από τα χωρισμένα ζευγάρια αποφασίζουν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στη σχέση τους. Η επιστήμη μετά από μελέτες έχει την εξήγηση για την επανασύνδεση.
Αντικειμενικά ο χωρισμός, είτε είσαι αυτός που τον επιδιώκει είτε όχι, δεν είναι ποτέ ευχάριστη εμπειρία και κανείς μας δεν θέλει ποτέ να παραδεχτεί πως απέτυχε να κρατήσει μια σχέση.

Κοπή πίτας του Συλλόγου Εικαστικών Κοζάνης

«Η Τέχνη είναι το υψηλότερο μέσο που βοηθά τους ανθρώπους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον. Τίποτε δεν μας ενώνει καλύτερα από μια κοινή καλλιτεχνική συγκίνηση.»Γιωργος Σεφερης.

Αστακός: Πώς οι Αρχές εξάρθρωσαν το κύκλωμα κοκαΐνης - Οκτώ συλλήψεις

Ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν μετά από την επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή.
Η ΕΛ.ΑΣ κατόρθωσε να εξαρθρώσει μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών από την Καραϊβική, έπειτα από πολύχρονη έρευνα.

Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας αφίχθη το απόγευμα του Σαββάτου 25-1-2020, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Κοζάνης, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.