Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας: Μια νέα αρχή για όσους αναγκάστηκαν, παιδιά, να εγκαταλείψουν το σχολείο

Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Μία δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση, την κοινωνία, την εργασία, τον ίδιο τους τον εαυτό. Μία καινούρια αρχή.
Αυτό αναζητούν μέσω των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας όσοι αναγκάστηκαν να διακόψουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευσή και να μην καταφέρουν τελικά να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου και λυκείου.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για ανέργους 18 έως 29 ετών

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:59, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο «πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων άνεργων νέων, ηλικίας 18 έως 29 ετών», με έμφαση στις γυναίκες.

Tι Kοζάνη, τι Bενετία... τι Rio di Janeiro!

Yπάρχει ένα μικρό χωριό στο Tέξας, που δεν έχει τίποτε δικό του να δείξει στον κόσμο. Eίναι γνωστή η ιστορική ένδεια των HΠA, μα σ' εκείνη την άγνωστη γωνιά του πλανήτη τίποτε άξιο λόγου δεν έλαχε να συμβεί. Oι κάτοικοί του όμως θέλησαν σώνει και καλά να γίνουν μέτοχοι του παγκόσμιου πολιτισμού. Ξεπατίκωσαν λοιπόν όλα τα μεγάλα μνημεία του κόσμου (Aκρόπολη, Πύργο του Άϊφελ, Kολοσσαίο κ.λ.π.) και έστησαν λεπτομερείς μικρογραφίες τους στην μέση της ερήμου. Xασκογελούν οι Eυρωπαίοι επισκέπτες, μα οι καουμπόϊδες έχουν κάποια δικαιολογία.
Τόσα (δεν) είχαν, τόσα έκαναν.

Εξοικονομώ κατ' οίκον: Πότε ανοίγει ο νέος κύκλος του προγράμματος

«Κλειδώνει» αυτή την εβδομάδα ο επόμενος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» που αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αποκριά στην Κοζάνη: Το πρόγραμμα της Μικρής Αποκριάς (Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020)


ΚΥΡΙΑΚΗ – ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΚΡΙΑ  23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ

11.30

Παρέλαση Μικρού Καρνάβαλου κατά μήκος της Παύλου Μελά συνοδεία της Πανδώρας και μεταμφιεσμένων παιδιών, παιδικών χορευτικών τμημάτων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Φανών και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοζάνης

Χωρίς τηλεθέρμανση η Κοζάνη. Ξημερώματα Κυριακής 23/2 βγήκαν εκτός οι μονάδες “3” & “5” του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Χωρίς τηλεθέρμανση – και πάλι – η Κοζάνη. Τα ξημερώματα της Κυριακής 23/2, βγήκαν “εκτός”, λόγω διαρροής, οι μονάδες “3” & “5” του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.