Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κλείνουν τα καταστήματα της Κοζάνης μέχρι και την Τετάρτη 18-03-2020

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης σε έκτακτο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 15-03-2020 και ώρα 20:00 αποφάσισε ομόφωνα να:

Προτείνουμε σε όλες και όλους τους συναδέλφους να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα καταστήματα της πόλης μέχρι και την Τετάρτη 18-03-2020 όπου θα υπάρχει και νέα ανακοίνωση.

Προφητικός ο Μπιλ Γκέιτς το 2015: «Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη επιδημία» (video)

Το 2015 ο Μπιλ Γκέιτς εμφανίστηκε στο συνέδριο TED2015 στο Βανκούβερ του Καναδά. Και, όπως ανέφερε ξεκάθαρα στην ομιλία του, στο κοντινό μέλλον, ο μεγαλύτερος κίνδυνος μιας παγκόσμιας καταστροφής δεν θα είναι κάποιος πυρηνικός πόλεμος, αλλά ένας ιδιαίτερα μολυσματικός ιός!

Συνελήφθησαν 2 άτομα, στην Κοζάνη, για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό

Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε περιοχή της Κοζάνης, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

ΕΟΔΥ: Αυτός είναι ο ορισμός του ύποπτου κρούσματος κορονοϊού – Ποια τα συμπτώματα, τι κάνετε

Κάθε ασθενής με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχας, πυρετός, δύσπνοια, κατά την προσέλευσή του σε οποιαδήποτε δομή παροχής υπηρεσιών υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενδεχόμενο κρούσμα COVID-19, δηλαδή  με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων απομόνωσης από άλλους ασθενείς και επισκέπτες (π.χ. χωριστός χώρος αναμονής), καθώς και με τη λήψη του ενδεδειγμένου ατομικού εξοπλισμού προστασίας από το προσωπικό υπηρεσιών υγείας.

Έλληνας γιατρός στη Ρώμη: Είστε δέκα μέρες πίσω από την Ιταλία, αλλά φοβάμαι τον Ελληνάρα

Από την κόλαση της Ιταλίας Ελληνας γιατρός που ζει και εργάζεται στη γειτονική χώρα με τους αμέτρητους θανάτους από τον κορονοϊό μιλάει στέλνοντας μήνυμα. Καλεί τους πάντες να τηρήσουν τα μέτρα για να μην έχουμε εκατόμβη νεκρών.

Κορωνοϊός: Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα

Έλεγχος εισόδου θα υπάρχει από τη Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.
Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο OPEN TV, το μέτρο αυτό θα ληφθεί προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μαθήματα επιβίωσης για τις μέρες του Κορονοϊού: Αγάπη μόνο

Όσα χαρτιά υγείας και αν στοκάρουμε, η κρίση που ζούμε θα περάσει ευκολότερα αν τη μοιραζόμαστε.

Προσπαθώ μέρες να εξηγήσω στην 9χρονη κόρη μου, γιατί δεν μπορούμε αυτές τις μέρες να βγαίνουμε συχνά έξω. Ότι η κατάσταση δεν είναι yolo, όπως όταν έχουμε διακοπές που αλώνουμε τα θέατρα, τις παιδικές χαρές, τα σινεμά και είμαστε συνεχώς με παρέα. Πάντα καταλήγω σε καβγά.

Κλειστή η Καρδιολογική στο Μποδοσάκειο λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος – Υπο διερεύνηση το προσωπικό

Κλειστή η Καρδιολογική Κλινική στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύθηκε εκεί τις προηγούμενες μέρες. Το καρδιολογικό περιστατικό που είχε ήδη μεταφερθεί για άλλους λόγους σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και κατόπιν στο Νοσοκομείο Αναφοράς ΑΧΕΠΑ, βρέθηκε θετικό στην πρώτη εξέταση για τον κορωνοϊό, ενώ το αποτέλεσμα της δεύτερης εξέτασης αναμένεται.