Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Έβρος: Άγρια επεισόδια με χημικά στις Καστανιές! Απροσπέλαστα τα σύνορα (Βίντεο)

Άγρια επεισόδια σημειώνονται και πάλι στον Έβρο. Μετανάστες προσπάθησαν για ακόμη μία φορά να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με σκοπό να μπουν στην Ελλάδα.

Επι-Μένουμε σπίτι: Ένα σποτάκι για τον κορωνοϊό του Πανεπιστημίου Δ.Μακεδονίας

Επι-Μένουμε σπίτι: Ένα σποτάκι για τον κορωνοϊό που δημιουργήθηκε από το VR Lab του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πρότυπο και την ψυχολόγο Ειρήνη Κρυσταλλίδου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πως θα συμπληρώσετε το έντυπο βεβαίωσης κίνησης

Η απαγόρευσης κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από τις έξι το πρωί της Δευτέρας (23/03/2020).Δείτε  αναλυτικά πως θα μπορέσετε να συμπληρώσετε το έντυπο  βεβαίωσης κίνησης αλλά και πως μπορείτε να το πάρετε άδεια είτε με sms στο 13033, είτε με την συμπλήρωση εντύπου, είτε με χειρόγραφη βεβαίωση.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλα τα νέα μέτρα

Από τις έξι το πρωί ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον παραβιάζει το μέτρο αυτό. Ποιοι θα μπορούν να κυκλοφορούν. Μόνο δυο άτομα ανά ΙΧ. Σε λειτουργία από το βράδυ το forma.gov.gr.

Όλα δείχνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας – Το σχέδιο που ανακοινώνεται στις 7 το απόγευμα

Όσοι θα κυκλοφορούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση για τον προορισμό τους, είτε να έχουν ενημερώσει ηλεκτρονικά -ακόμη και με sms- την ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία.

Σοβαρές ελλείψεις στον σχεδιασμό της αντιμετώπισης της πανδημίας διαπιστώνουν Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

Σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται στον σχεδιασμό της νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης των πολιτών με ή χωρίς COVID-19, όπως επισημαίνουν 16 Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, αλλά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Κορονοϊός: Οι πιο κρίσιμες μέρες για την Ελλάδα - Τι λένε τρεις γιατροί για την πανδημία

Ήρθε για λίγο ή ήρθε για να μείνει; Την ώρα που όλος ο πλανήτης δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του ιού, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής γενετικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης προβλέπει ότι ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια.

Γιατροί ΕΣΥ: “Μείνετε σπίτι” για να μην αναγκαστούμε να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει

Τους αυξημένους ρυθμούς και την πίεση που υφίσταται το Σύστημα Υγείας από την πανδημία του κορονοϊού εξηγούν ιατροί δημόσιων νοσοκομείων, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Πέθανε η μητέρα του 53χρονου από τη Σιάτιστα

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες η μητέρα του 53χρονου Γιάννη Γκιάτα, Αλεξάνδρα σε ηλικία 81 ετών

Μια βδομάδα ακριβώς μετά το θάνατο του γιου της στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν χτυπημένος από τον κορονοϊό, η Αλεξάνδρα Γκιάτα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και υποστηριζόταν με αναπνευστήρα δεν άντεξε.

Έκκληση του ΕΚΑΒ Καστοριάς στους κατοίκους να μην καθυστερούν τα ασθενοφόρα

Σας εφιστούμε την προσοχή!!!

Σήμερα το απόγευμα κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής Προς το Νοσοκομείο, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κατα δεκάδες βαρέθηκαν σε αυτήν την διαδρομή, καθυστέρησαν και δυσκόλεψαν το έργο μας.

Καιρός σήμερα: Βροχές και και χιόνια

Μεταβολή θα έχει ο καιρός σήμερα Κυριακή (22.03.2020) με τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και τη νύχτα στα βόρεια, όπου τα φαινόμενα θα ενταθούν.