Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Γιατί το ΑΠΘ προτείνει οριστική έξοδο από το lockdown αρχές Ιουλίου

Με χειρουργικές κινήσεις πρέπει να γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος του δεύτερου επιδημικού κύματος και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι οι γάμοι και οι βαφτίσεις το καλοκαίρι

Διευκρινίσεις για τους γάμους, τις βαφτίσεις, αλλά και την παραλία έδωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Νικόλαος Σύψας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, έκανε λόγο για ένα διαφορετικό καλοκαίρι.

Πανδημία Covid 19 Δυτική Μακεδονία: Ημερήσια αναφορά (26-4-2020)

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Κυριακή, 26 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για την απώλεια του Γιάννη Καραχισαρίδη

Τον ήξερα τον Γιάννη πολύ πριν το 2007, χρονιά που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζανης, όχι μονο γιατι ηταν Κοζανίτης μα γιατι αποτελούσε ξεχωριστή παρουσία στα θέατρο και γενικότερα στο χώρο του πολιτισμού της χώρας μας.

Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ: Μαραθώνιος η επιστροφή κανονικότητα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς είναι η στιγμή της απελευθέρωσης από τα δεσμά που μας επέβαλε ο κορωνοϊός. Και όπως κάθε απελευθέρωση την φανταζόμαστε πανηγυρική. Αισθανόμαστε σαν σπρίντερ, έτοιμοι να ξεχυθούμε για να κάνουμε μαζεμένα όσα στερηθήκαμε και περιμένουμε ανυπόμονα τον πυροβολισμό του αφέτη.
 Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι!

Έφυγε, ξαφνικά από την ζωή ο σκηνοθέτης Γ. Καραχισαρίδης,πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Έφυγε, ξαφνικά, από την ζωή  σε ηλικία 65 ετών, ο σκηνοθέτης Γ. Καραχισαρίδης, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Το Δηπεθε Κοζάνης στην σελίδα του στο facebook, ανακοίνωσε την απώλεια του με το παρακάτω μήνυμα:
“Η είδηση του χαμού του Γιάννη Καραχισαρίδη είναι τόσο απροσδόκητη, όσο και αδιανόητη. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης πενθεί. Γιάννη δεν σου λέμε αντίο, γιατί θα είσαι πάντα παρόν! Θα είσαι εδώ να καθοδηγείς τη σκέψη και τα βήματά μας”.

Ο κοροναϊός «πάγωσε» την αγορά – Πότε πιστεύουν οι έμποροι πως θα επιστρέψουν στην κανονικότητα

Τι λένε για τα μέτρα στήριξης και κατά πόσο οι εταιρείες έκαναν στροφή στις διαδικτυακές πωλήσεις.
Αρκετά διστακτικοί εμφανίζονται οι έμποροι  αναφορικά με το χρόνο που θα χρειαστεί για επιστροφή στην προ COVID-19 εποχή, αφού μόλις  το 19% των επιχειρηματιών θεωρούν πως αρκούν 2 έως 4 μήνες για την αποκατάσταση της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, ενώ 19% θεωρεί ότι εντός ενός εξαμήνου κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

«Η Εράτυρα τραγουδά πασχαλινά και μαγιάτικα τραγούδια, σε μια παγκόσμια χορωδία»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, στο πλαίσιο προστασίας, ανάδειξης και προβολής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, στηρίζει την διαδικτυακή χορωδιακή εκδήλωση της Κοινότητας Εράτυρας Δήμου Βοΐου, με τίτλο:

«Η Εράτυρα τραγουδά πασχαλινά και μαγιάτικα τραγούδια,
σε μια παγκόσμια χορωδία»