Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Λάζαρος Μαλούτας για πρόσφυγες – μετανάστες στην Αιανή: «Κάποιοι μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

Την Παρασκευή 8/5 πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την άφιξη προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή μας. Η άμεση αντίδρασή μου εκφράστηκε δημόσια την ίδια ημέρα με δήλωσή μου σε δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Ανοίγουν τα σχολεία για τη Γ' Λυκείου - Όλες οι αλλαγές και οι νέοι κανόνες

Με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, αρχίζει το άνοιγμα των σχολείων σε μία εντελώς διαφορετική σχολική καθημερινότητα, η οποία θα διέπεται από κανόνες για την τήρηση των αποστάσεων και για τη σωστή υγιεινή.

Ο εγκλεισμός και η ψυχική απορρύθμιση

 - του καθηγητή Βασίλη Μποζίκα

Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι ξεχωριστή για κάθε άνθρωπο και το επόμενο διάστημα θα δείξει, κατά πόσο οι πολίτες θα βγουν από την εμπειρία της πανδημίας, και των σκληρών περιοριστικών μέτρων δυνατοί, ανθεκτικοί και χωρίς ψυχικά βαρίδια.

Ενεργειακά ποτά: Τι προκαλούν στον οργανισμό τις πρώτες 24 ώρες

Πριν μερικά χρόνια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τα ενεργειακά ποτά ως "πιθανό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”, αφού διαπίστωσε ότι η κατανάλωση των ποτών αυτών είναι σε άνοδο.

Γερμανικά ΜΜΕ: Στην Ελλάδα υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία – Ένας ονομάζεται Σωτήρης Τσιόδρας

Υπό τον τίτλο Πώς η Ελλάδα αντλεί δύναμη από την κρίση του κορωνοϊού, το δίκτυο εφημερίδων Redaktionsnetzwerk Deutschland δημοσιεύει ανταπόκριση από την Αθήνα, στην οποία o συντάκτης, βασιζόμενος στα στοιχεία έρευνας, επισημαίνει ότι, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία, στην Ελλάδα υπάρχει πνεύμα αισιοδοξίας.

Άρση μέτρων : Στην… αναμονή εστιατόρια και καφετέριες – Πότε θα ανοίξουν, τι θα γίνει με το ΦΠΑ

Στάση αναμονής έχουν λάβει οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πληγωμένης» εστίασης, που αιμορραγεί οικονομικά, ελέω κοροναϊού.
Η ανησυχία για το μέλλον επιχειρήσεων και εργαζομένων είναι έντονη. Εστιατόρια και καφετέριες, προς το παρόν παραμένουν κλειστά, με τους ιδιοκτήτες τους να αγωνιούν για την «επόμενη μέρα» και να ανυπομονούν να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης το συντομότερο δυνατό.

Γιορτή της Μητέρας 2020: Πώς ξεκίνησε και από ποιον καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητρότητας. Κάθε χρόνο στις 10 Μαΐου, λέμε «χρόνια πολλά» στις μαμάδες σε όλο τον κόσμο.
Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Νέα τροποποίηση των δρομολογίων των Αστικών Γραμμών Κοζάνης

Η ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης Α.Ε. από Δευτέρα 11 Μαϊου προχωρά σε νέα τροποποίηση των δρομολογίων της.

Οι αλλαγές στις ώρες πραγματοποίησης των δρομολογίων προς τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Κοζάνης, περιλαμβάνουν (όπως φαίνεται και στον πίνακα) το συνολικό πρόγραμμα από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο ενώ τις Κυριακές ΔΕΝ θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Πρωτοβουλία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Κοζάνης για την αγορά ειδικών προστατευτικών μασκών για τους ογκολογικούς ασθενείς

Ξεκίνησε η πρωτοβουλία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και προσπάθεια να συλλέξει το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για την αγορά Ειδικών Προστατευτικών Μασκών για τους ογκολογικούς ασθενείς που τις έχουν σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ.