Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός: Αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων στην Κοζάνη, εννιά θετικά σε λίγες ώρες

Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια.

Η θέση της Μητρόπολης Κοζάνης για το Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε τοπικά (έντυπα και ηλεκτρονικά) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κείμενα περί: α) του εκλείποντος Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης, β) της ανέγερσης νέου στον αρχαιολογικό χώρο του Μητροπολιτικού Οίκου (ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟΥ) της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης και γ) της διαδικασίας που λαμβάνει χώρα στον Δήμο Κοζάνης για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου,
μετά από την άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

Πανελλαδικές 2020: Οι σχολές με χαμηλή βάση αλλά μεγάλη απορρόφηση από την αγορά εργασίας

Μέχρι τις 17 Ιουλίου καλούνται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους, με το τοπίο των βάσεων να παραμένει ακόμα θολό.
Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία που προέκυψαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Παρασκευή, τα ποσοστά όσων έγραψαν κάτω από τη βάση αυξήθηκαν φέτος σημαντικά.

Kοζάνη-Κορονοϊός: Επτά κρούσματα μέσα σε μια μέρα

Μεταξύ τους φέρεται να είναι και Σέρβος - Διαπιστώθηκε θετικός στον ιό μετά από τροχαίο ατύχημα και μεταφορά του στο Μαμάτσειο!

Βράβευση Δήμου Γρεβενών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Μια εξαιρετική διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο πέτυχε ο Δήμος Γρεβενών καθώς συγκαταλέγεται πλέον στις 12 καλύτερες πόλεις της χώρας, σε σύνολο 86 συμμετοχών, που βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις δράσεις που ανέπτυξαν στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” του 2019.

Τα κρούσματα και η αερογενής μετάδοση: Τι λέει ο καθ. Γώγος για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Την έντονη ανησυχία του για την νέα διαμορφούμενη κατάσταση- έτσι όπως εξελίσσεται στην Ελλάδα, αναφορικά με τα πολλά καθημερινά κρούσματα που καταγράφει το επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό- εκφράζει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στην Παθολογική Κλινική του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ρίο, Χαράλαμπος Γώγος.

Αγία Σοφία: Αντιδράσεις Τούρκων διανοούμενων - Τι είπε και η Εμινέ Ερντογάν

Την αντίδρασή τους στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εκφράζουν Τούρκοι διανοούμενοι, επικρίνοντας την κυβέρνηση Ερντογάν για την απόφασή της και «προκαλώντας» τη μήνι του φιλο-κυβερνητικού τύπου, που χαρακτηρίζει τη διαφορετική άποψη «σκανδαλώδη».