Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλύκισμα, ιδανικό για τα μεσημέρια του καλοκαιριού, μετά το φαγητό,
χωρίς να χρησιμοποιήσετε παρασκευαστή παγωτού.
____
1 φλιτζάνι ζάχαρη1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μασκαρπόνε
1. Βάλτε ένα γυάλινο σκεύος στην κατάψυξη (περίπου 20 εκατοστών μήκους).
2. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, αφήστε τα να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία συνεχίζοντας να σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και το σιρόπι σας να είναι διαυγές. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για 15 λεπτά.
3. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το μασκαρπόνε. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα ομοιογενές.
4, Δοκιμάστε το μείγμα σας. Αν σας φανεί πολύ ξινό προσθέστε λίγο ζάχαρη.
5. Χύστε το μείγμα σας στο σκεύος που έχετε στην κατάψυξη και ξαναβάλτε το να παγώνει. Κάθε μία ώρα περίπου για τις υπόλοιπες 8 μέχρι το σορμπέ σας να είναι έτοιμο, πρέπει να ανακατεύετε τα παγωμένα του σημεία καλά.
queen
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου