Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Τριτοκοσμικές συνθήκες για τους εργολαβικούς υπαλλήλους των ορυχείων της ΔΕΗ-1.000 εργαζόμενοι με 2- 3 ευρώ την ώρα

Με δύο έως τρία ευρώ ανά ώρα πληρώνονται από τους εργολάβους οι υπάλληλοι στα ορυχεία της ΔΕΗ, οι οποίοι και διεκπεραιώνουν πάνω από το 60% του έργου της εξόρυξης του λιγνίτη. Περίπου 1.000 υπάλληλοι ζουν κάτω από αυτό το καθεστώς με την κατολίσθηση στο Αμύνταιο και τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα να βεβαιώνουν τις σκληρές συνθήκες εργασίες.
Φυσικά και μόνιμοι υπάλληλοι εργάζονται στα ορυχεία με τη βρώμικη δουλειά να γίνεται όμως στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τους εργολαβικούς υπαλλήλους.

Με το παραπάνω μισθολογικό καθεστώς, οι μισθοί το μήνα δύσκολα ξεπερνούν τα 600 ευρώ σε μια βαριά ανθυγιεινή εργασία, η οποία δεν αναγνωρίζεται. Για αυτή την εργασία παρακαλούν ακόμα και σήμερα πολλοί που βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο, όταν πριν από χρόνια κέρδιζαν από τον εργολάβο 1.300-1.400 ευρώ το μήνα.
Πέραν τούτου οι καθυστερήσεις αποπληρωμών από τη ΔΕΗ μετακυλίονται στους εργαζόμενους με το μνημόνιο να έχει αποτελέσει ένα πολύ καλό τέχνασμα για περισσότερα χρήματα στις τσέπες των λίγων. Και τη Δυτική Μακεδονία να κρατάει σταθερά την πρωτιά στην ανεργία σε όλη την Ευρώπη με ποσοστό 29,1%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου