Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

36α ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Ο κινηματογράφος είναι μια αθάνατη τέχνη, η πρώτη καινούργια τέχνη μετά την ελληνική τραγωδία».
   - Eric Johnston, 1896-1963, Αμερικανός επιχειρηματίας

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην 7η τέχνη θα λάβει χώρα στην φιλόξενη αυλή του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης στις 9 & 10 Αυγούστου, στο πλαίσιο των Λασσανείων.


Την Πέμπτη 9/8 θα προβληθούν οι ταινίες:


«Tout va bien» Γαλλική ταινία του 1972 σε σκηνοθεσία Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους Ιβ Μοντάν και Τζέιν Φόντα σε ένα ρεσιτάλ σκηνοθεσίας και ερμηνειών.

Με φόντο την κατάληψη ενός εργοστασίου από τους εργάτες του, ένας Γάλλος σκηνοθέτης και μια Αμερικάνα δημοσιογράφος αναρωτιούνται αν όλα πάνε καλά στην πολιτική, την τέχνη και τις προσωπικές τους σχέσεις.


«Manhattan» Αμερικανική ταινία του 1979 σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν (για πολλούς η καλύτερη ταινία του Άλεν) με τους: Γούντι Άλεν, Νταϊάν Κίτον, Μάριελ Χεμινγουέι, Μάικλ Μέρφι, Μέριλ Στριπ.
Ένας νευρωτικός τηλεοπτικός σεναριογράφος τα φτιάχνει με μια 17χρονη μαθήτρια, ερωτεύεται όμως μια χειραφετημένη διανοούμενη, την ερωμένη του καλύτερού του φίλου. Ανάμειξη ξεκαρδιστικού, φιλοσοφημένου χιούμορ και συγκίνησης με την μοναδική παλέτα του Γούντι Άλεν.



Την Παρασκευή 10/8 θα προβληθούν οι ταινίες:


«Elena Et Les Hommes» Γαλλοϊταλική ταινία του 1956 σε σκηνοθεσία Ζαν Ρενουάρ με τους: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Ζαν Μαρέ, Μελ Φερέρ, Ζαν Ρισάρ.
Στο Παρίσι των αρχών του αιώνα, μια άστατη Πολωνέζα κόμισσα ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα μεσήλικα βιομήχανο, αποφασίζει να γοητεύσει και να επηρεάσει πολιτικά ένα στρατηγό λαϊκό ήρωα, αλλά έλκεται ερωτικά από τον καλύτερό του φίλο.



«Les Mains En L' Air» Γαλλική ταινία του 2010 σε σκηνοθεσία Ρομέν Γκουπίλ με τους: Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Λίντα Ντουντάεβα.

Όταν ένας συμμαθητής τους απελαύνεται, μια ομάδα μαθητών ενός Παρισινού Δημοτικού Σχολείου αποφασίζει να αντιδράσει δυναμικά.
Μια αριστουργηματικά αισιόδοξη κινηματογραφική ματιά σε θέματα παιδαγωγικής και μετανάστευσης στη σύγχρονη Ευρώπη. Γιατί ο ρατσισμός έχει παντού το ίδιο πρόσωπο.


Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ και η γενική είσοδος είναι 3 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου