Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα οι αποφάσεις ΣΥΡΙΖΑ για Καρυπίδη

Προς απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη αντισημιτικών αναρτήσεων του υποψηφίου στο Facebook. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανεξετάσει σήμερα, παρόντος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα του Καρυπίδη στον οποίοι καταλογίζονται αντισημιτικές απόψεις και λαϊκισμός.
 Τις περισσότερες διαφωνίες εκφράσει η «Αριστερή Πλατφόρμα» που εμμένει στη θέση της και για την υποψηφιότητα του (πρώην ΠΑΣΟΚ) Οδυσσέα Βουδούρη.

   «Αποτροπιασμός» από την Αμερικανοεβραική Επιτροπή  

 Αντιδράσεις για τις αναρτήσεις και απόψεις Καρυπίδη υπήρξαν όμως και από την Αμερικανοεβραική Επιτροπή που εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα με την οποία εκφράζει τον «αποτροπιασμό» της. Αναφέρει  ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».   Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».
Σύμφωνα με τον κ. Χάρις, ο πρωθυπουργός Σαμαράς και η κυβέρνησή του απορρίπτουν αυτές τις «επικίνδυνες επιθέσεις» και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Ελλήνων-Εβραίων, όπως και όλων των Ελλήνων πολιτών, να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια.


 Πηγή: lifo.gr

2 σχόλια:

  1. Ακούω τις δηλωσεις του συντονιστή του Συριζα στην Κοζάνη, τις οποίες έκανε σήμερα Σάββατο στο πρωινό του ΜΕGA, όπου ανάμεσα ατα άλλα είπε το εξής απίθανο για την επιλογή του τοπικού Συριζα να υποδείξει τον κ. Καρυπίδη, απαντώντας πάντα στο ερώτημα των δημοσιογράφων, αν έλεγξαν και γνώριζαν για τις γνωστές αντισημιτικές απόψεις Καρυπίδη. Η απάντηση που έδωσε κατα λέξη ήταν, ότι ναι, αλλα οχι όλες ακριβώς! και το σημαντικότερο για το οποίο έχει το ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι αυτό που είπε κατόπιν, ¨ότι ο πατέρας του κ.Καρυπίδη ήταν λαχειοπώλης και πως για τις αριστερές του απόψεις διώχθηκε μετά τον εμφύλιο"!. Μάλιστα! Τώρα εγώ τί να πώ δηλαδή. Εμένα που ο πααππούς μου ήταν γνωστός για την δράση του απέναντι στην αριστεράς την επίμαχη περίοδο, αλλά εγώ ακολούθησα την ενεργή έναξή μου στην Αριστερα-ώς ανένταχτος τα τελευταία χρόνια- έχω κάποια πιθανότητα να με προτείνει η αριστερά σε κάποιο κρίσημο πόστο? ή με κυνηγάει το παρελθόν του παππού μου και λιγότερο οι πολιτικές μου διαφωνίες για το πώς επιλέγει και ο Συριζα δυστυχώς τους υποψηφίους του. Αποκλειστικά δηλαδή με όρους ¨αναγνωρισημότητας¨, και τρέχει όπως τώρα να συμαζέψει τα ασυμάσευτά, όπως έκανε κυρίως και ο ΓΑΠ στο πρόσφατο παρελθόν με τα γνωστά επακόλουθα των επιλογών του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Όσο για την απάντηση του Συριζα στην ανακοίνωση της Αμερικανοεβραϊκης Επιτροπής, απο την οποία ασφαλώς και προκύπτει η ωμή επέμβαση στα εσωτερικά ενός κόμματος, της επιτροπής αυτής, με την οποία εγκαλείται ο Συριζα παρακαλώ! ...για αντισημιτισμό!! επειδή οι ¨ανεγκέφαλοι τοπικοί ηγέτες¨ του, μπροστά στην πρεμούρα τους να υποδείξουν πρόσωπο μεγάλης αναγνωρισιμότητας και διείσδυσης, πρότειναν -δίχως να ελέγξουν? έναν γενικά ¨αντιμνημονιακό¨ τοπικό τηλεοπτικό αστέρα για υποψήφιο, (αστεία πράγματα!) και να ¨παγιδέψουν¨ περίπου όπως θα μας πουν στο τέλος - τέλος, την κεντρική ηγεσία! Μόνο που οι τοπικοί ¨ηγέτες¨ δεν φαίνεται να συνετίζονται ακόμα! και συνεχίζουν να δίνουν λαβές για την αρχική τους λανθασμένη επιλογή επιμένοντας -προς τί άραγε- στην επιλογή τους αυτή, για την οποία και πλειοψηφικά- μετά από τόση πολιτική ζημιά που προκάλεσαν- να εμμένουν! Όσο για αυτή καθε αυτή την ανακοίνωση απάντηση απο τον Συριζα προς την Αμερικανοεβραϊκή επιτροπή, στο σκέλος που κάνει υποδείξεις για φιλοσημηιτικες και εθνικιστικές απόψεις, που κυρίαρχα υπάρχουν στα ηγετικά κλιμάκια, κυρίως στην ίδια την Ν.Δ αλλά και στο Πασοκ, ήταν τουλάχιστον ατυχέστατη, τόσο για τον τρόπο όσο και το εύρος και την έκταση που δόθηκε στο ίδιο το κείμενο της ανακοίνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή