Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Αντιδράσεις σε Βόιο- Κοζάνη για διόδια στην Εγνατία στο ύψος Σιάτιστας – Καλαμιάς

ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Έντονη ανησυχία στους κατοίκους του Βοΐου και όχι μόνο, προκαλεί η συζήτηση για την κατασκευή ενός μετωπικού σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Σιάτιστας και δύο πλευρικών σε Ανατολική  Σιάτιστα και Καλαμιά Κοζάνης, μετά την απόφαση του Υπουργείου  για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων στο κομμάτι Γρεβενά – Κοζάνη της Εγνατίας.


Επισήμως άγνοια δηλώνει για το θέμα ο δήμαρχος Βοϊου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο οποίος λέει πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Μάλιστα, σχεδιάζεται να γίνει και έκτακτο συμβούλιο τις επόμενες ημέρες εφόσον ευσταθούν τα περί νέου σταθμού διοδίων . Επίσης, τόνισε πως θα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό στην Αθήνα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό να γίνει , ενώ σε περίπτωση που ισχύουν, είπε πως οπωσδήποτε θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.

Εντωμεταξύ, υπέρ της πρότασης ώστε να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που ισχύσουν τα όσα διαρρέονται από την κυβέρνηση, τάσσεται από την πλευρά του ο Δημοτικό Σύμβουλος, π. αντιδήμαρχος Βοϊου, Λάζαρος Γκερεχτές, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να ισχύσουν όσα είχαν προαναγγέλλει για αναλογική πληρωμή διοδίων σε όλη τη χώρα και πληρωμή ανά χιλιόμετρο διαδρομής. «Ένας κάτοικος του Βοϊου που θέλει να πάει στο ΙΚΑ και στην Εφορία, θα πρέπει να πληρώσει διόδια; Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα», σχολίασε με νόημα, λέγοντας πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο αποσπασματική πληροφόρηση από τα όσα διαρρέονται από το Υπουργείο, κεντρικά. «Από τη στιγμή που όσα λένε θα ισχύσουν, πρότασή μου είναι να κινηθούμε δυναμικά απέναντι σε όλα αυτά», κατέληξε, ζητώντας να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το αν τελικά ισχύουν τα περί πλευρικού σταθμού διοδίων στη Σιάτιστα ή όχι.

Για το θέμα έχει βγάλει καταγγελτική ανακοίνωση η  ΤΕ Κοζάνης  του ΚΚΕ, ζητώντας να μην γίνεται  «ούτε σκέψη» για διόδια στην Εγνατία στο ύψος Σιάτιστας – Καλαμιάς. Εντωμεταξύ, επαφές για το θέμα των διοδίων θα κάνει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Περιφερειάρχης είναι καθ’ οδόν για Αθήνα όπου θα έχει μια σειρά επαφών για διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών θα τεθεί και το θέμα κατασκευής ή όχι των διοδίων και ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 31/5 και ώρα 2 μ.μ. με θέμα τη Διαμαρτυρία για την κατασκευή σταθμών διοδίων στα όρια του Δήμου Βοΐου.




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου