Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Επίδειξη μόδας με δημιουργίες τροφίμων των φυλακών Φελλίου

Μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, με αντρικά γυναικεία και παιδικά ρούχα που εμπνεύστηκαν, σχεδίασα και θα παρουσιάσουν δέκα τρόφιμοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο Φελλί Γρεβενών.



Η ομάδα των «σχεδιαστών» με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους, κοπτικής -ραπτικής Αναστασίας Πουλατσόγλου, στο πρωτότυπο εργαστήρι που λειτουργεί στις φυλακές, ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν στο κοινό τις δημιουργίες τους, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί πλούσιο Bazaar με χρηστικά και διακοσμητικά έργα που κατασκεύασαν επίσης οι κρατούμενοι.

Στην επίδειξη μόδας, δια χειρός τροφίμων θα παρουσιαστούν περισσότερα από 140 μοντέλα από εθελοντές που συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή για την επιτυχία της διοργάνωσης που τελεί κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης και της Διεύθυνσης του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών.

Η εκπαιδεύτρια της ομάδας κ. Αναστασία Πουλατσόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, αναφέρθηκε στο δύσκολο αλλά σημαντικό εγχείρημα που επιχειρήθηκε εδώ και έναν χρόνο με περισσότερους από 18 τροφίμους των φυλακών να έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα, που θα έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν ακόμα και δικό τους ραφείο μετά την αποφυλάκισή τους.

Η κ. Πουλατσόγλου υπογράμμισε ακόμα ότι οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή τους, μετά την αποφυλάκιση τους, έχοντας αποκτήσει γνώση και εμπειρία. Σε ότι αφορά στην επίδειξη μόδας η εκπαιδεύτρια έκανε γνωστό ότι θα μπορούν να γίνουν και παραγγελίες καθώς υπάρχει η δυνατότητα για μαζική παραγωγή των ρούχων τα οποία θα παρουσιαστούν στο βραδινό fashion show.

Λίγο πριν την επίδειξη μόδας στην κεντρική πλατεία θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Αιανής Κοζάνης, Πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνια, Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης Αιμιλιανός και Σύλλογος Σαμαριναίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτότυπο εργαστήρι κοπτικής ραπτικής μέσα στις φυλακές Φελλίου, στα Γρεβενά, εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «για τη μεταρρύθμιση του ελληνικού δικαστικού συστήματος», του υπουργείου Δικαιοσύνης.



ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου