Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Περιορισμός δαπανών για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δήμο Βοΐου, λόγω οικονομικών δυσκολιών


Σε δραματική μείωση του προϋπολογισμού για επιχορήγηση πολιτιστικών εκδηλώσεων των συλλόγων προχώρησε ο δήμος Βοΐου, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, γεγονός για το οποίο ενημερώνει με ανακοίνωσή του τους δημότες του Βοΐου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται ειδικότερα τα εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες,
Η οικονομική κατάσταση της χώρας, έχει άμεση επίπτωση και στην αυτοδιοίκηση. Το τι ισχύει για το Δήμο Βοΐου έχει αναλυθεί πολλές φορές από τη δημοτική αρχή, που δυστυχώς καλείται να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο χρέος με υποχρεώσεις που συνεχώς τρέχουν.
Παράλληλα έχουμε δεσμευτεί για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να μη στερήσουμε καμία βασική παροχή στους συμπολίτες μας.
Πρώτο μας στόχος η περικοπή αλόγιστων και αχρείαστων δαπανών με ορθολογική διαχείριση και κατανομή των λίγων πόρων που διαθέτουμε σε βασικές ανάγκες. Δυστυχώς σε όλο αυτό το κομμάτι της περικοπής δαπανών αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε δαπάνες και σε τομείς και δράσεις που έχουν ανάγκη της στήριξής μας.
Ένας από αυτούς τους τομείς είναι ο πολιτισμός και κυρίαρχα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται επί χρόνια στα χωριά μας.
Υποχρεωνόμαστε φέτος να μειώσουμε δραστικά τον προϋπολογισμό για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμβάλλει οικονομικά ο Δήμος, επιλέγοντας τη διοργάνωση μικρών σε κόστος μουσικών βραδιών με τη συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων.



Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει τις διοικήσεις των περισσότερων συλλόγων δεν υπάρχει η δυνατότητα επιχορήγησής τους από το ταμείο του Δήμου και ως εκ τούτου πρέπει να κυριαρχήσει η αρχή του εθελοντισμού σε όποια εκδήλωση και αν διοργανωθεί.
Ο Δήμος Βοΐου θα συμβάλει με ό,τι μέσα διαθέτει στη διευκόλυνση των συλλόγων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν παρέχοντας μηχανήματα, εργάτες κλπ.
Κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση πως η απόφασή μας αυτή, δεν θα υποβαθμίσει σε κανένα σημείο το πλούσιο πολιτιστικό και πολιτισμικό προϊόν της περιοχής, το οποίο θα στηριχθεί με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στα πλαίσια της περαιτέρω ανάδειξής του που θα συμβάλει στην προβολή της ιστορίας τόπου μας»

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου