Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μηχανικοί και με τη …βούλα


ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το ΤΕΕ έκανε δεκτή την εγγραφή τους και αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα

Ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα αναβαθμίσει το πολυτεχνικό τμήμα και θα δώσει επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους, αποτελεί η απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με την οποία εγγράφει ως μέλη του τους αποφοίτους του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
«Είναι μία καθοριστική εξέλιξη για το επαγγελματικό μας μέλλον», σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του συγκεκριμένου τμήματος του ακριτικού πανεπιστημίου, Θωμάς Μακρυνιώτης, χαιρετίζοντας την απόφαση του ΤΕΕ. Με χθεσινή ανακοίνωσή του το ΤΕΕ/ Τμ. Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ενέκρινε την εγγραφή των αποφοίτων του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο ΤΕΕ, κατά την τακτική συνεδρίαση της 12 Ιουλίου 2011.
Υπενθυμίζεται ότι η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ σε συνεδρίαση της (1η Μαρτίου 2011) είχε αποφασίσει την καταρχήν θετική πρόθεση εγγραφής αποστέλλοντας παράλληλα σχετικά ερωτήματα προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σε συνέχεια, αφού δόθηκαν οι σχετικές διευκρινίσεις από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την επιστημονική επιτροπή ειδικότητας «Ηλεκτρονικών Μηχανικών» υπήρξε σχετική εισήγηση και απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής μετά από δύο συνεδριάσεις (23/6/2011 και 12/7/2011)».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η επιστημονική επιτροπή ειδικότητας «Ηλεκτρονικών Μηχανικών» έκρινε ότι το πρόγραµµα σπουδών ανταποκρίνεται στις βασικές απαιτήσεις σπουδών Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών προτείνοντας την εγγραφή τους στην ειδικότητα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΕ». Ο εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών, υπογράμμισε ότι «τώρα πλέον μπορούμε να βγούμε στην αγορά εργασίας ως μηχανικοί, αποκτούμε δικαίωμα υπογραφής μελετών και συμμετέχουμε ισότιμα στους διαγωνισμούς έργων». Αντιθέτως, διευκρίνισε ότι «μέχρι σήμερα είχαμε περιορισμένα δικαιώματα. Βγαίναμε στην αγορά εργασίας στο αντικείμενό μας, αλλά ουσιαστικά ήμασταν υπάλληλοι των μηχανικών, χωρίς δικαίωμα υπογραφής και συμμετοχής σε διαγωνισμούς έργων». Επίσης, πλέον οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, θα σφαλίζονται στο εξής στον ασφαλιστικό τους φορέα ΕΤΑΑ, γνωστό ως πρώην ΤΣΜΕΔΕ, αντί για το ΙΚΑ που ασφαλίζονται μέχρι τώρα. Όσο για το ίδιο το τμήμα, η απόφαση του ΤΕΕ επιβεβαιώνει την αναγνώριση της ποιοτικής επιστημονικής στάθμης και του προγράμματος σπουδών που πληρούν τις επιστημονικές απαιτήσεις και προδιαγραφές, ενώ στο εξής θα χρηματοδοτείται από το ΕΤΑΑ. Επίσης εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των αποφοίτων.

«Η εγγραφή μας στο ΤΕΕ και η διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ήταν ένα πάγιο αίτημα για το οποίο δώσαμε μεγάλους αγώνες», τόνισε ο Θ. Μακρυνιώτης, εκφράζοντας συγχρόνως «τις ευχαριστίες στον πρόεδρο του ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρη Μαυροματίδη, αλλά και στη διοίκηση του τμήματος, που πρωτοστάτησαν και συντόνισαν τις ενέργειές τους για την σημαντική εξέλιξη».

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου