Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Φωτοβολταϊκό Κοζάνης: τέλη Αυγούστου η β’ φάση του διαγωνισμού


Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στοχεύει μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχει δημοσιεύσει την πρόσκληση για την υποβολή τεχνικών και οικονομικών προτάσεων για το διαγωνισμό του μεγα- φωτοβολταικού έργου της Koζάνης

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουenergypress.gr, σε αυτή τη δεύτερη φάση, τα 15 από τα 21 σχήματα που απέμειναν για τη διεκδίκηση του έργου, θα πρέπει να καταθέσουν ένα πλήρες πακέτο, που θα περιλαμβάνει την χρηματοδοτική τους πρόταση μαζί με την οικονομική και τεχνική τους προσφορά.

«Εκείνο το σχήμα που, διατηρώντας την αξιοπιστία του παρεχόμενου εξοπλισμού και τη χρηματοδοτική του ικανότητα, θα προσφέρει στη ΔΕΗ τα μέγιστα δυνατά οικονομικά οφέλη – με την έννοια ότι η προσφορά μπορεί να περιλαμβάνει προτάσεις για ευρύτερες συνεργασίες όχι μόνο για την Κοζάνη αλλά και για επιπλέον projects ΑΠΕ- θα ανακηρυχτεί και ανάδοχος του έργου», εξηγούν οι γνωρίζοντες.

Αυτό είναι και το ζητούμενο της β΄ φάσης, η αναζήτηση ενός στρατηγικού επενδυτή για το έργο.

Εφόσον η πρόσκληση δημοσιευτεί ως τις 31 Αυγούστου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 4μήνες για να προετοιμαστούν, οπότε η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών θα είναι η 31η Δεκμεβρίου.

Από εκεί και πέρα αν υπάρξουν ενστάσεις, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τόσο μεγάλα έργα, θα χρειαστεί ένα 6μηνο για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και κατακύρωση της καλύτερης προσφοράς, συνεπώς θα πρέπει κανείς να υπολογίζει ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, θα μπορούσαν να μπουν μπροστά οι πρώτες μπουλντόζες.

Στόχος της ΔΕΗ ΑΠΕ είναι τα συμβατικά τεύχη να είναι πλήρη, ώστε να αποφύγει τυχόν καθυστερήσεις που θα προκύψουν από την ανάγκη επαναδιατύπωσης κάποιων όρων.




econews

1 σχόλιο:

  1. Τα φωτοβολταικα panel είναι ένας πολύ καλός τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας. Στην Ελλάδα μπορούμε να τα αναπτύξουμε πολύ και να προστατέψουμε και το περιβάλλον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή