Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η ώρα της κρίσιμης μάχης για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ



Την πρόσκληση για τη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, απέστειλε ο δήμαρχος Κοζάνης, προκειμένου να εκλεγεί η 21μελής διοίκηση του ανώτερου περιφερειακού οργάνου της αυτοδιοίκησης, οι εκλέκτορες για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔ και το εποπτικό συμβούλιο.
Στην πρόσκληση του Λάζαρου Μαλούτα που απευθύνεται στα 125 μέλη της γενικής συνέλευσης, σημειώνεται: «Σας προσκαλούμε στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Κοβεντάρειου Ιδρύματος, στην οδό Χαρισίου Μούκα (κέντρο-πεζόδρομος), στην Κοζάνη».
Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, η οποία στη συνέχεια αναλαμβάνει το έργο των εκλογών και της έκδοσης των αποτελεσμάτων. Στο 21μελές δ.σ. της ΠΕΔ θα εκλεγούν 9 σύμβουλοι, καθώς συμμετέχουν χωρίς εκλογή οι 12 δήμαρχοι των ισάριθμων δήμων της Δυτικής Μακεδονίας. Ακόμη θα εκλεγεί το εποπτικό συμβούλιο και οι 5 σύμβουλοι – εκλέκτορες στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, στην οποία να σημειωθεί συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι.

Το 21μελές δ.σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας θα εκλέξει την 5μελή εκτελεστική επιτροπή, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον γραμματέα και δύο μέλη. Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας. Η αυτοδιοικητική παράταξη της ΝΔ, αν και έχει σαφή πολιτική υπεροχή ως προς τους συσχετισμούς, για άλλη μια φορά δεν καταφέρει να κατέλθει ενωμένη στην πολιτικά κρίσιμη εκλογική μάχη. Ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να διεκδικήσουν την προεδρία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ενώ ακούγονται κι’ άλλα ονόματα ενδιαφερομένων.
Να σημειωθεί ότι στις δύο πρώτες ψηφοφορίες απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία για την εκλογή του προέδρου. Αν δεν γίνει εφικτή η εκλογή, τότε ο πρόεδρος εκλέγεται στην Τρίτη ψηφοφορία με σχετική πλειοψηφία. Στην περίπτωση που η γαλάζια παράταξη καταφέρει να ενωθεί έστω και την τελευταία στιγμή, είναι βέβαιο ότι κερδίζει την προεδρία. Όμως αν δεν υπάρξει γεφύρωση των διαφορών και ενότητα, τότε είναι πιθανόν να κερδίσει την προεδρία το ΠΑΣΟΚ.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπείται στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ με τους 12 δημάρχους και 5 δημοτικούς συμβούλους. Η γ.σ. της ΚΕΔΕ απαρτίζεται από 500 εκλέκτορες (325 δήμαρχοι και 175 σύμβουλοι). Το δ.σ. της ΚΕΔΕ που θα εκλεγεί είναι 31μελές.



ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου