Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του «Νιάημερου» – Στόχος η πάταξη του παρεμπορίου - Νέα χωροθέτηση



ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΝΙΑΗΜΕΡΟ»

Σύσκεψη που είχε σαν στόχο την καλύτερη οργάνωση της φετινής εμποροπανήγυρης της Κοζάνης, τον Νιάημερο, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της αρμόδιας αντιδημαρχίας καθαριότητας και πρασίνου Κοζάνης. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, φέτος αλλάζει η χωροθέτηση στο παζάρι και όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης, η εμποροπανήγυρη φέτος θα ξεκινάει από το ύψος του παιδικού σταθμού που βρίσκεται στον Κόμβο του Τρίκου, και θα εκτίνεται στον χώρο εκείνο και μέσα, σε μια έκταση που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολίδης: «Ασφαλτοστρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι εντός του Νιάημερου, ώστε να είναι πιο άνετα και ετοιμάζουμε πολύ καλύτερα όλη την έκταση για να υποδεχθούμε τους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για μια έκταση άνω των 15 στρεμμάτων ελεύθερου χώρου που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, έχει καθαριστεί, ώστε να είναι έτοιμος. Στον ίδιο χώρο θα εγκατασταθεί και το λούνα παρκ όπως και όλοι οι πάγκοι των ενδιαφερομένων. Δεν θα υπάρχει εκθέτης στον κεντρικό δρόμο». Αυτό θα έχει ως συνέπεια να μην χρειαστεί να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλαγής της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στον χώρο φυσικά θα υπάρχει η δημοτική αστυνομία, η Τροχαία, η ΕΛΑΣ, αλλά οι εκθέτες στον δρόμο δεν θα υπάρχουν. Αυτό γίνεται με το σκεπτικό να γίνει πιο άνετο το παζάρι, αλλά όπως προσθέτει ο κ. Αποστολίδης «και να μην δημιουργούνται για τις ημέρες που διαρκεί η εμποροπανήγυρη προβλήματα διέλευσης στην πόλη, προβλήματα πρόσβασης στο νοσοκομείο, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής».

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκθετών, πέρυσι ήταν περίπου 450 τον αριθμό και περίπου ο ίδιος αριθμός μικροπωλητών – εμπόρων αναμένεται να έρθει και φέτος. Επειδή ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το παρεμπόριο ο κ. Αποστολίδης εμφανίστηκε αποφασισμένος πως φέτος δεν θα επιτραπούν τέτοια φαινόμενα, οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Φέτος να ξεχάσουν το παρεμπόριο…». Να σημειωθεί πως θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη τον φορέων του δήμου, της δημοτικής αστυνομίας, της τροχαίας, της ΕΛΑΣ, κ.λπ., την ερχόμενη Τρίτη.

πρωινος λογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου