Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Εορτασμός εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου σε Κοζάνη και Δ. Μακεδονία


ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Στη σκιά των πρωτοφανών αποδοκιμασιών κατά πολιτικών, που έλαβαν χώρα στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης προχτές, γιορτάζεται σήμερα στην Κοζάνη και σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία η 71η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης στις κατά τόπους παρελάσεις είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένοι από τις δημόσιες κοινωνικές αντιδράσεις κατά της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, ενώ από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνονται πρόσθετα αστυνομικά μέτρα προστασίας των πολιτικών που θα βρεθούν σήμερα στις εξέδρες των επισήμων.

Στην Κοζάνη, όπου την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται διάφορες αντιδράσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής από κοινωνικές ομάδες, άνεργους και συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή οι καθηγητές αναμένεται να παραστούν στις εκδηλώσεις με μαύρα περιβραχιόνια, όπως αποφάσισε η ΟΛΜΕ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση των μαθητών στην παρέλαση.
Στην πρόσφατη παρέλαση για την απελευθέρωση της Κοζάνης οι μαθητές εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους, με αποστροφή της κεφαλής από την εξέδρα των επισήμων, ενώ μένει να δούμε αν θα πράξουν και τώρα το ίδιο ή θα εφεύρουν κάποιες πιο πρωτότυπες αντιδράσεις. Πάντως, στην Καστοριά, εκπαιδευτικοί και μαθητές αναμένεται να λάβουν θέση απέναντι από την εξέδρα των επισήμως με πλακάτ που θα αναγράφουν συνθήματα κατά της πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται για άλλη μια φορά στο Βελβεντό, όπου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βελβεντού, με επιστολή της χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη» τη δημοτική αρχή στις εορταστικές εκδηλώσεις του Βελβεντού. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«…Κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 σύσσωμη η κοινωνία του Βελβεντού θα αποδώσει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές του 1940 όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Θεωρούμε λοιπόν ότι η παρουσία οποιοδήποτε μετακλητού ‘επισήμου εκπροσώπου’ κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι εντελώς άκομψη και μόνο το κοινό αίσθημα των Βελβεντινών θα προκαλέσει».

Κατά τα άλλα ο γιορτασμός της 71ης εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, άρχισε χτες με εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία. Στις 12:30μ. από μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, αποδόθηκε φόρος τιμής στα μνημεία των Ηρώων της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011 και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
Σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου από τις 7:15π.μ. έως 7:45π.μ. θα γίνει παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων από τη στρατιωτική μουσική του Α΄Σ.Σ. και τη φιλαρμονική «ΠΑΝΔΩΡΑ» στα προκαθορισμένα δρομολόγια για το κάθε μουσικό τμήμα, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα και στις 8π.μ. θα γίνει επίσημη έπαρση Σημαίας.

Ptolemeos


το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κοζάνη ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου