Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σε κωματώδη κατάσταση βρέθηκε 29χρονος

Αναστάτωση έχει προξενήσει στην Πτολεμαΐδα η είδηση ότι ένας 29χρονος, κάτοικος Κοζάνης, βρέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κωματώδη κατάσταση στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας, που βρίσκεται σε μια ερημική περιοχή, δίπλα στη νότια είσοδο της πόλης).

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου του χορηγήθηκαν αντίδοτα για χρήση ναρκωτικών ουσιών- όπως είθισται σε περιπτώσεις ατόμων νεαρής ηλικίας που μεταφέρονται στα επείγοντα σε κωματώδη κατάσταση, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι βρέθηκε σε μια ερημική περιοχή για την οποία υπάρχουν καταγγελίες ότι αποτελεί χώρο χρήσης ουσιών.
Ο 29χρονος δεν αντέδρασε στα αντίδοτα και μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Μποδοσάκειου καθώς βρισκόταν σε βαθύ κώμα. Το ευτύχημα είναι ότι τελικά χθες λίγο πριν το μεσημέρι βγήκε από το κώμα και ανέκτησε τις ζωτικές λειτουργίες του και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π» επρόκειτο να πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ και να μεταφερθεί για ολιγοήμερη νοσηλεία στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου.
Το ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της διευθύντριας της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Ευτέρπης Αποστολίδου, αυξάνονται ολοένα τα περιστατικά νέων ανθρώπων που μεταφέρονται σε κωματώδη κατάσταση στα επείγοντα και στη ΜΕΘ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τουλάχιστον ένα άτομο νεαρής ηλικίας εισάγεται κάθε μήνα στη ΜΕΘ χωρίς ζωτικές λειτουργίες λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ συχνά είναι επίσης περιστατικά εισαγωγής νεαρών ατόμων- θύματα τροχαίων γα τα οποία ευθύνεται η χρήση ουσιών.

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου