Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι του δήμου κατέλαβαν το δημαρχείο Κοζάνης


Σε κατάληψη του δημαρχείου προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης, από το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, κλείνοντας την είσοδο σε δημότες που ήθελαν να πάνε στις δημοτικές υπηρεσίες να εξυπηρετηθούν.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για αντιλαϊκά και ισοπεδωτικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα, επέτειος απελευθέρωση της πόλης της Κοζάνης, ίσως επιφυλάξουν κάποια «έκπληξη» με κάποιας μορφής παρέμβαση στην παρέλαση.
«Σήμερα έχουμε άλλη μία συμβολική κατάληψη του δημαρχείου, προκειμένου να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του σωματείου του δήμου Κοζάνης Γιώργος Τριανταφύλλου. Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους βουλευτές του νομού, ανεξαρτήτως κόμματος «να μας συμπαρασταθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να έρθουν μαζί μας», καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά «Πάμε για πάτο», αφού «οι αποδοχές μας έχουν πέσει κάτω από το χιλιάρικο και δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, καθώς δεν καλύπτουμε ούτε τις βασικές ανάγκες».
Ο πρόεδρος των εργαζομένων, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μαζί με τους συναδέλφους όλης της χώρας, σε συνεργασία με την ομοσπονδία, την ΠΟΕ – ΟΤΑ».
Η ομοσπονδία αποφάσισε σήμερα από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, στάση εργασίας, συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη (μπροστά στα γραφεία της) και πορεία διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.
Στο μεταξύ συνέχισαν την αποχή τους για τρίτο Σαββατοκύριακο, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα των περικοπών που προωθούνται στην εργασία τους τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Επίσης, κλιμακώνονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις και οι δράσεις, με καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια, γκαράζ, χωματερές κ.λ.π.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ εν’ όψει της νέας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 19 Οκτωβρίου καλεί τις ομοσπονδίες του δημοσίου να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις υπουργείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων κτιρίων.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου