Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μπλόκο στα απορριμματοφόρα από εργαζόμενους του δήμου Κοζάνης


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης, σε γενική συνέλευση του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στο Κοβεντάρειο.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν νέο γύρο καταλήψεων από Δευτέρα και δυναμική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχει η ομοσπονδία τους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ειδικότερα, η γενική συνέλευση, στην οποία η συμμετοχή ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν περί τους διακόσιους εργαζόμενους, αποφάσισε:
-Κατάληψη του δημαρχείου και του αμαξοστασίου, η οποία θ’ αρχίσει στις 6 το πρωί, με την έναρξη της βάρδιας, με στόχο να μην κινηθούν τα απορριμματοφόρα. Επίσης κατάληψη θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
Μάλιστα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Τριανταφύλλου, οι εργαζόμενοι θα δηλώσουν από το πρωί τη συμμετοχή τους στην κατάληψη. Θα παρίστανται στους δύο χώρους της κατάληψης, δηλαδή στο δημαρχείο και στο αμαξοστάσιο, ενώ οι συνάδελφοι των άλλων υπηρεσιών, θα βρίσκονται στην υπηρεσία τους χωρίς να εργάζονται.

-Συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και συντονισμός της δράσης με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, καθώς και περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης.

Δίνοντας το στίγμα των διαθέσεων των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Κοζάνης, σημείωσε ότι «η μεγάλη συμμετοχή στη γενική συνέλευση σε συνδυασμό με τις αποφάσεις, που αποτυπώνουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, δείχνουν την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει από τα δυσβάσταχτα και άδικα μέτρα της κυβέρνησης.
Ο αγώνας μας είναι μακρύς και θα τον κλιμακώσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας».

Στο μεταξύ, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαντώντας στα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, σημειώνει:
-Οι εργαζόμενοι χάνουν το 60% των αποδοχών μέσα σε ενάμιση χρόνο και δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με αόριστες υποσχέσεις που προσβάλλουν τους εργαζόμενους.
-Ουδέποτε η Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ αρνήθηκε τον διάλογο με οποιοδήποτε αρμόδιο.
-Τα ζητήματα που αριθμούνται στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών υπήρξαν τα βασικά αιτήματα της Ε.Ε. σε συνδυασμό με τα ζητήματα που προκύπτουν από την «εργασιακή εφεδρεία».

-Στο ζήτημα των δανείων υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια μιας και τα δάνεια των εργαζομένων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στο Ταχυδρομικό ταμιευτήριο έχουν εκχωρηθεί σε ξένες τράπεζες.
-Στο ζήτημα των δυσθεώρητων περικοπών των αποδοχών των εργαζομένων εκτός από τη συμπάθεια και την κατανόηση δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο.
-Η εξίσωση του επιδόματος προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ με αυτό των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων είναι το αυτονόητο βήμα προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. να μην αποτελούν Β΄ κατηγορίας εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση.

Τέλος, τονίζεται ότι είναι σαφές πως ο αγώνας των εργαζομένων δεν σταματά με γενικές καλές προθέσεις, αλλά ούτε με απειλές. Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει δημοτικό κτίριο ή ΧΥΤΑ σ’ όλη την Ελλάδα, που δεν θα είναι κατειλημμένοι από τους εργαζόμενους.



ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου