Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τέσσερα έργα προϋπολογισμού 16,9 εκ. ευρώ


Την υλοποίηση τεσσάρων έργων του δήμου Κοζάνης, συνολικού προϋπολογισμού 16.887.000 ευρώ, αποφάσισε ομόφωνα προχτές βράδυ το δημοτικό συμβούλιο.
Πρόκειται για έργα αναπλάσεων στην πόλη και στις επεκτάσεις της πόλης και για έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας, η κατασκευή των οποίων θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, καθώς και την κατασκευή βιοκλιματικού σχολείου της ΖΕΠ. Ειδικότερα προχτές ψηφίστηκε ομόφωνα ο τρόπος κατασκευής των έργων, πλην του βιοκλιματικού σχολείου, το οποίο δεν ψήφισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου, η οποία άσκησε σφοδρή κριτική για την «απραξία της ΖΕΠ» και το «ρόλο της ΔΕΠΕΠΟΚ». Η δημοπρασία των τεσσάρων έργων θα γίνει με τη διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευάγγελος Καραπάτσιος.
Τα τέσσερα έργα είναι:


-Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων της περιοχής Ηπειρώτικα Κοζάνης, προϋπολογισμού 4.220.000,00 €.
-Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στις επεκτάσεις του Δήμου Κοζάνης, προϋπολογισμού 1.894.000,00 €.
-Βελτίωση προσβασιμότητας στις επεκτάσεις του σχεδίου πόλης Κοζάνης, προϋπολογισμού 1.840.000,00 €.
-Κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος δημοτικού νηπιαγωγείου με εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προϋπολογισμού 8.933.000,00 € στη ΖΕΠ.

Δημοπράτηση σε έναν μήνα

Όπως δήλωσε στον «Π» ο Ε. Καραπάτσιος, «τα παραπάνω έργα αποτελούν άμεση προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Στόχος μας είναι σε ένα μήνα, το πολύ μέχρι τα τέλη του έτους, να δημοπρατηθούν τα έργα, ώστε μέχρι τον προσεχή Μάρτιο να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους και να ξεκινήσει η κατασκευή τους».
Σφοδρή ήταν η κριτική της Άννας Νανοπούλου στο θέμα του βιοκλιματικού σχολείου της ΖΕΠ, κάνοντας λόγο για «αναγκαιότητα» με αποκλειστικό στόχο «να δικαιολογήσει την παρουσία της η ΔΕΠΕΠΟΚ και να διατηρεί προσωπικό». Η τοποθέτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης, καθώς σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απάντησαν την Ά. Νανοπούλου, ο ίδιος ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Ακόμη στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, ψηφίστηκε η έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής των παρακάτω προμηθειών:
-Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού σταθμού στην οροφή του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης.
-Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού σταθμού στη στέγη του Δημοτικού Σχολείου Χαραυγής.
-Έγκριση ΑΠΕ διαφόρων έργων.
Ακόμη συζητήθηκε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας Αθανασίας Βακωνάκη, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης. Απαντώντας ο ίδιος ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Εργαστήρι, διαβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι «ο δήμος Κοζάνης θα στηρίξει το Ειδικό Εργαστήρι με όποιες χρηματοδοτικές δυνατότητες διαθέτει».
Ακόμη, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης και των στόχων του Γραφείου Εθελοντισμού, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, Ειρήνη Κακουλίδου, εισηγήθηκε να δημιουργηθεί το «Μαγαζάκι Αλληλεγγύης του δήμου Κοζάνης».

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου