Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σε λειτουργία τα διόδια στον Ίασμο, μειώνεται στα 2 ευρώ το κόστος στον Πολύμυλο


Ο πρώτος από τους πέντε σταθμούς διοδίων της Εγνατίας οδού που πρόκειται να λειτουργήσουν λίαν προσεχώς, ο σταθμός διοδίων στον Ίασμο Κομοτηνής μπαίνει από σήμερα σε δοκιμαστική λειτουργία και από αύριο λειτουργεί κανονικά. Παράλληλα μειώνεται από σήμερα στα 2 ευρώ το αντίτιμο του διοδίου του Πολυμύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» προγραμματίζεται η λειτουργία του Σταθμού Διοδίων στον Ίασμο Κομοτηνής, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011. Οι δοκιμές λειτουργίας θα ξεκινήσουν από σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι υπάλληλοι των διοδίων θα βρίσκονται κανονικά στα «γκισέ», τα αυτοκίνητα θα σταματούν κανονικά, αλλά μόνο για σήμερα οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν και οι εισπράκτορες θα διανέμουν φυλλάδια με οδηγίες, προκειμένου οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να μειώνουν ταχύτητα όταν πλησιάζουν σε σταθμούς διοδίων.

Το αντίτιμο των διοδίων είναι 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία, και 7 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες. Να σημειωθεί για άλλη μια φορά ότι ακριβώς οι ίδιες τιμές ισχύουν από σήμερα και για τα διόδια Πολυμύλου
Η εταιρία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να τηρούν τα όρια ταχύτητας και τη σήμανση της οδού και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από το Σταθμό
Διοδίων.
Να σημειωθεί ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους άλλοι τέσσερις σταθμοί διοδίων. Για την ώρα δεν ανακοινώθηκε όμως συγκεκριμένο πρόγραμμα έναρξης λειτουργίας, πράγμα που αναμένεται στις προσεχείς ημέρες. Αυτοί οι σταθμοί διοδίων είναι: Δυτικά στη θέση Τύρια στα όρια Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων και στο Μαλακάσι μεταξύ Μετσόβου και Γρεβενών. Ανατολικά στην περιοχή της Βόλβης και στον κόμβο Μουσθένης στο Παγγαίο.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου