Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κλοπή σε σπίτι στο κέντρο της Κοζάνης και απόπειρα κλοπής στη Φλώρινα


Ζημιογόνος ήταν η επιχείρηση κλοπής που οργάνωσαν δύο αλλοδαποί στην Κοζάνη, καθώς κατάφεραν να κλέψουν μόλις 3 δολάρια από το σπίτι που «χτύπησαν», αλλά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους κατέσχεσαν 740 ευρώ και 10.500 λεκ Αλβανίας, που είχαν πάνω τους. Άλλη μία απόπειρα κλοπής σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στη Φλώρινα.
Χτες τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς 35 και 34 ετών, για κλοπή στο κέντρο της Κοζάνης. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες μαζί με άλλον έναν άνδρα, αγνώστων στοιχείων που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη, εισήλθαν σε σπίτι 63χρονου ημεδαπού επί της οδού Νικολάου Χαλκιά και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, εισήλθαν σε διπλανά μπαλκόνια όπου και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του παθόντα, από το σπίτι έλειπαν τρία χαρτονομίσματα του 1 δολαρίου.

Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία κατασχέθηκαν. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 740 €, 10.500 λεκ Αλβανίας, 3 κινητά τηλέφωνα, ένα ειδικά διαμορφωμένο για παραβιάσεις κλειδαριών, συρμάτινο εργαλείο και 1 φακός.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, εξετάζοντας και την πιθανότητα οι συλληφθέντες να εμπλέκονται σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ ο άγνωστος συνεργός τους αναζητείται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Εξάλλου, τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, στο Τριπόταμο Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, συνέλαβαν 39χρονο αλλοδαπό για απόπειρα κλοπής.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο την ώρα που αυτός προσπαθούσε να εισέλθει σε κατάστημα σούπερ μάρκετ, ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφού είχε σπάσει την κλειδαριά και το τζάμι της εξώπορτας.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένα κλαδευτήρι, τα οποία χρησιμοποίησε κατά την διάρρηξη.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου