Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ενημερωτική καμπάνια για την πρόληψη του Διαβήτη σε Σιάτιστα και Σέρβια


Καμπάνια ενημέρωσης για το διαβήτη με σύνθημα «Πρόληψη πάνω απ’ όλα», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην πόλη της Σιάτιστας και στην Πλατεία Τρία Πηγάδια Χώρας Σιάτιστας, καθώς και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Σερβίων. Από τις 10π..μ. έως 2μ.μ. θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από δυο νοσηλεύτριες και διανομή ενημερωτικού υλικού.

Στο μήνυμά του ο Σύλλογος Διαβητικών αναφέρει ειδικότερα:

«14η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, μία ημέρα μνήμης στον Frederic Banding που συνέβαλε πρώτος στην ιδέα για την ανακάλυψη της ινσουλίνης. Αλλά και μία ημέρα ευαισθητοποίησης του κόσμου στην επιδημία που ονομάζεται Σακχαρώδης Διαβήτης.
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ακούμε από τα ΜΜΕ, από τους Συλλόγους Διαβητικών τι σημαίνει Διαβήτης, ότι κάθε χρόνο προσβάλει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως, καθώς και για τον σημαντικό ρολό της πρόληψης στην αντιμετώπιση του Διαβήτη. Δεν αρκεί όμως να το θυμόμαστε μόνο τότε.
Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση για να αποτρέψουμε την εμφάνιση του διαβήτη η για να πετύχουμε σωστή ρύθμιση όλοι εμείς οι όντας διαβητικοί και να αποτρέψουμε την εμφάνιση επιπλοκών είναι ζήτημα ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑΣ.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης κάθε τύπου αποτελεί μια πολυέξοδη και δαπανηρή ασθένεια τόσο για τον ίδιο τον ασθενή όσο και για το κρατικό σύστημα υγείας. Στις μέρες μας και στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εμείς οι ίδιοι πρώτα από όλους θα πρέπει να λαμβάνουμε μέριμνα για την προστασία της υγείας μας, για την πρόληψη των κινδύνων εμφάνισης Διαβήτη, για να ζούμε χωρίς επιπλοκές.
Για να μπορούμε να ζητάμε την φροντίδα από ειδικούς γιατρούς, την εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, την ενίσχυση των τοπικών μονάδων υγείας, θα πρέπει πρώτα από όλα να φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι την υγεία μας.
Ίσως σήμερα το σήμα του Συλλόγου μας «Πρόληψη πάνω από όλα», φαντάζει πιο ουσιαστικό και σημαντικό περά από κάθε άλλη φορά. Εξάλλου τόσο η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όσο και για τα επόμενα χρόνια έως το 2013 είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση και την πρόληψη.
Φέτος ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», θα βρεθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην πόλη της Σιάτιστας και στην Πλατεία Τρία Πηγάδια Χώρας Σιάτιστας, καθώς και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Σερβίων. Από τις 10:00 το πρωί έως της 2:00 το μεσημέρι θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από δυο νοσηλεύτριες και θα διανείμετε ενημερωτικό υλικό.
Σε αυτή την προσπάθεια μας ευχαριστούμε τους Δημάρχους Σερβίων-Βελβεντού και Σιάτιστας για την πολύτιμη αρωγή τους, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για την διάθεση ιατρικού προσωπικού και τις εταιρείες αναλωσίμων ABBOTT, LIFE SCAN, BAYER, ROSCHE, WELLION, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΓΙΩΤΗΣ και CANDEREL για την προσφορά υλικού τους.
Προσκαλούμε όλους εσάς τους διαβητικούς να βρίσκεστε κοντά μας γιατί ο Διαβήτης είναι υπόθεση όλων μας, ας αναλάβουμε άμεσα δράση.

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου