Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται κύμα ψύχους στη Δυτική Μακεδονία!


Αλλάζει δραστικά το σκηνικό του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού κύριο χαρακτηριστικό για τις επόμενες ημέρες θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα πέσει στο μηδέν!

Μάλιστα εκτός από τις κατά τόπους βροχές, αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως στα βουνά, αλλά και σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται για τον φετινό χειμώνα, για το λόγο αυτό μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να συνδράμει αν και εφόσον χρειαστεί.
Μάλιστα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές συσκέψεις όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Όλοι οι δήμοι έχουν προμηθευτεί με αλάτι, ενώ διαθέσιμα είναι και ειδικά μηχανήματα. Ωστόσο, δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα γιατί οι χιονοπτώσεις προβλέπεται πως θα είναι παροδικές.

Στα λευκά θα ντυθούν τα χιονοδρομικά της Δυτικής Μακεδονίας στη Βασιλίτσα, στο Καιμακτσαλάν και στη Βίγλα, ενώ αναμένεται να χιονίσει, έστω και λίγο, στα ορεινά του Νομού Κοζάνης, στη Βλάστη, όπως και στα ορεινά της Φλώρινας, όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται για όλο το Σαββατοκύριακο σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και θα πέσει ακόμα και υπό το μηδέν!

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ δείχνουν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία στη Δυτική Μακεδονία θα φτάσει σήμερα Σάββατο από 1 μέχρι 6 βαθμούς Κελσίου. Αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, τόσο της Κοζάνης όσο της Καστοριάς, όσο κυρίως της Φλώρινας, ενώ αναμένονται θερμοκρασίες υπό του μηδενός ακόμα και στην Κοζάνη, ξημερώματα Κυριακής (σύμφωνα με το meteo.gr).

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει στους 0 με 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ψύχος θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη! Ντυθείτε ζεστά, λοιπόν, και καλό χειμώνα…


Πρωϊνός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου