Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μειωμένη η κίνηση στην αγορά της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

Εξαιρετικά μειωμένη παραμένει η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, μιας και ο κόσμος παραμένει εξαιρετικά συγκρατημένος στις εορταστικές αγορές του, με αποτέλεσμα η κίνηση φέτος τα Χριστούγεννα σε σχέση με πέρυσι να έχει πέσει κατά 30%.

Στο δυσμενές κλίμα δεν συνέτειναν, ασφαλώς και οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες «πάγωσαν» όχι μόνο τον υδράργυρο αλλά και την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.

Οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, το προηγούμενο διάστημα, αλλά και της Πτολεμαΐδας που ξεκίνησαν πρόσφατα με επιτυχία, συναντούν την ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος βγαίνει έξω όσο του το επιτρέπει το κρύο και η παγωνιά, αλλά δεν προβαίνει σε αγορές, τουλάχιστον όχι όσο οι έμποροι προσδοκούν και έχουν ανάγκη προκειμένου να κινηθούν.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτριος Αθανασιάδης είχε επισημάνει μιλώντας στον «Π.Λ.» πως η πτώση του τζίρου στα καταστήματα της πόλης έχει φτάσει το 30% και πως η κατάσταση είναι δύσκολη.
 Το ίδιο δύσκολη κατάσταση έχουν να αντιμετωπίσουν και οι έμποροι της Πτολεμαΐδας, αφού όπως επεσήμανε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: «Η πτώση του τζίρου, της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα της Πτολεμαΐδας ξεπερνάει στο 30%και σύμφωνα με τον πρόεδρο θα αγγίξει το 35% ίσως και το 40%». Μόνο μέσα στο 2011 έκλεισαν στην πόλη της Πτολεμαΐδας 130 καταστήματα και ο ίδιος εξέφρασε φόβους για το 2012.
 «Περιμένουμε η κίνηση όσο οδεύουμε προς την Πρωτοχρονιά να αυξηθεί λίγο, αλλά αυτό δεν φτάνει να καλύψει τις «τρύπες» δύο χρόνων» σημείωσε! Σε ό,τι αφορά τις προωθητικές ενέργειες, επεσήμανε ότι δεν άγγιξαν τον κόσμο όσο έπρεπε.
 «Ο κόσμος βγήκε και χθες και σήμερα στον πεζόδρομο και τους γύρω δρόμου όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις, ωστόσο δεν μπαίνει στα καταστήματα. Είναι πολύ συγκρατημένος στις αγορές του». Ευχήθηκε τέλος χρόνια πολλά και κάλεσε τον κόσμο να προτιμά τα ντόπια καταστήματα, τα ντόπια προϊόντα και τις ντόπιες αγορές και όχι τα ξενόφερτα καταστήματα και της ξενόφερτες αλυσίδες καταστημάτων.

πρωινός λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου