Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Έξι δωροεπιταγές των 500 ευρώ από τον Εμπορικό σύλλογο Κοζάνης

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 

 Μείωση του τζίρου της Χριστουγεννιάτικης αγοράς κατά 65% στην τελευταία διετία, οι ελπίδες στις εκπτώσεις που αρχίζουν στις 14/1.

 Μειώθηκε κατακόρυφα ο τζίρος των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα καταστήματα της Κοζάνης, γι’ αυτό και οι έμποροι της πόλης εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες φέτος αρχίζουν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου.

Τη ζοφερή εικόνα που επικράτησε στη …γιορτινή κίνηση των καταστημάτων, σκιαγράφησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης έξι δωροεπιταγών σε καταναλωτές, που έκαναν αγορές από τα καταστήματα της Κοζάνης την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν δωροεπιταγές των 500 ευρώ είναι οι: 


15.299,  9.928,  14.001,  11.191,  13.417 και 7.321. 

Η κλήρωση έγινε προχτές στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου Κοζάνης, παρουσία δικαστικής λειτουργού. Οι κάτοχοι των τυχερών αριθμών μπορούν να περάσουν από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και να παραλάβουν τη δωροεπιταγή τους, με την οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές αξίας 500 ευρώ.
Πάντως, παρά τις προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου να τονώσει την ψυχολογία των καταναλωτών με διάφορες εκδηλώσεις και χάπενιγκ, η εορταστική εμπορική κίνηση κάθε άλλο παρά ικανοποιητική ήταν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Αθανασιάδη, «η κίνηση ήταν υποτονική, καθώς ο τζίρος εμφανίστηκε μειωμένος κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ άλλο ένα 25% ήταν μειωμένος πέρυσι σε σχέση με πρόπερσι.
Στο σύνολο της διετίας παρατηρείται μία μείωση του τζίρου κατά 65%-70%».

Επίσης, ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου να τονώσει την ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού με τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, αλλά όπως παρατήρησε «σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ο κόσμος δεν έχει λεφτά για τα απαραίτητα, είναι δύσκολο να αλλάξεις και την ψυχολογία του και να βγει στα μαγαζιά».
Τώρα οι έμποροι της περιοχής εναποθέτουν τις τελευταίες ελπίδες τους στις χειμερινές εκπτώσεις, που αρχίζουν μέσα στο καταχείμωνο και συγκεκριμένα το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.

 Ο Δ. Αθανασιάδης επισήμανε ότι «θα είναι οι καλύτερες εκπτώσεις όλων των προηγούμενων ετών», καθώς, όπως είπε, «τα καταστήματα της πόλης έχουν φτάσει σε οριακό επίπεδο, αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, χρειάζονται ρευστό, οπότε η τελευταία ευκαιρία που έχουν να ρευστοποιήσουν τα εμπορεύματα είναι οι εκπτώσεις, οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από πολύ καλές τιμές και ποιότητα προϊόντων».
Παράλληλα είπε ότι «οι εκπτώσεις και οι προσφορές αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για το καταναλωτικό κοινό να κάνει ποιοτικές αγορές σε πολύ χαμηλές τιμές».



πτολεμαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου