Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

“Αντίο” Ρούλη Κοκελίδη στο ΠΑΣΟΚ

Κομματικά άστεγος δηλώνει ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Ρούλης Κοκελίδης, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, με τίτλο «Νέες Ιδέες για την Ευρώπη» και αντικείμενο τις ενεργειακές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοκελίδης μιλώντας την Παρασκευή στους δημοσιογράφους για τη συμμετοχή του στην προαναφερόμενη εκδήλωση, τους αιφνιδίασε κάνοντας μία λακωνική δήλωση, ότι είναι πλέον «κομματικά ανένταχτος», αν και αρνήθηκε προβεί σε περαιτέρω διευκρινήσεις, λέγοντας ότι θα αναφερθεί στους λόγους σε ανακοίνωση που θα εκδώσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

 Άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι οι λόγοι των αποστάσεων που πήρε από το ΠΑΣΟΚ οφείλονται στη διαφωνία του με τον τρόπο που πολιτεύτηκε ως κυβέρνηση την τελευταία διετία, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τη διαφωνία του και γενικότερα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κοινωνικά και τα πολιτικά και πολιτικά ζητήματα, και βεβαίως στα περιβαλλοντικά.

 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς, έχει πατώσει και στα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως και στα κοινωνικά και τα πολιτικά», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι στην πρόσφατη διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον που έγινε στη Νότια Αφρική «ουσιαστικά η Ε.Ε. δεν υπήρχε, ενώ σε άλλες διαδικασίες ήταν πρωταγωνίστρια, έπαιρνε πρωτοβουλίες σημαντικές και είχε σημαντική συνεισφορά». Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι «το Κιότο ήταν μια πρωτοβουλία της Ε.Ε.», αλλά «από εκεί και μετά μηδέν», υπογραμμίζοντας ότι «μας χρειάζεται μια άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ένωση των λαών και της κοινωνίας».

 ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου