Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η κακοκαιρία που έπληξε για δεύτερη φορά την περιοχή μας

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 

Έκλεισε για άλλη μια φορά η Εγνατία οδός επί δύο ημέρες, αν και αυτή τη φορά το κύμα κακοκαιρίας δεν είχε τη σφοδρότητα που είχε τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα η ανεμοθύελλα ήταν ισχυρή, αλλά η χιονόπτωση την Παρασκευή, ανήμερα των Φώτων, ήταν μικρής έντασης.

 Προκειμένου όμως να μην επαναληφθούν οι εικόνες των Χριστουγέννων που αποκλείστηκαν χιλιάδες αυτοκίνητα στην κλειστή Εγνατία, μεταξύ κόμβων Κοίλων και Καλαμιάς, οι υπεύθυνοι έκλεισαν ξανά την Εγνατία.
 Ειδικότερα, η τροχαία απαγόρευσε την διέλευση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των επιβατικών χωρίς αλυσίδες από τον Πολύμυλο μέχρι τα Γρεβενά, καθώς και στην παλιά εθνική οδό Γρεβενών – Τρικάλων.
Επειδή όμως τα ανεμοσούρια συνέχισαν να συνιστούν απειλή στο επίμαχο τμήμα Κοίλων – Καλαμιάς, οι αρμόδιοι προχώρησαν σε εκ περιτροπής κλείσιμο της Εγνατίας, την ημέρα των Θεοφανείων και την επόμενη.

 Διακοπή ρεύματος – Πάγωσαν χωριά 

Το κύμα κακοκαιρίας αυτή τη φορά έπληξε αρκετά χωριά στο νομό Φλώρινας, που έμειναν χωρίς ρεύμα έως και δύο ημέρες, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες που χρησιμοποιούν καλοριφέρ για θέρμανση, να ξεπαγιάσουν.

Τα χωρά που βυθίστηκαν στο σκοτάδι είναι:

Κάτω υδρούσα, Λεπτοκαρυά, Φλάμπουρο, Πολυπόταμος, Τριανταφυλλιά, Αμμοχώρι, Παλαίστρα, Ατραπός, Βαρθολομαίος, Αρμενοχώρι, Παπαγιάννης και Τριπόταμος. Σχετική ύφεση θα παρουσιάσει σήμερα η θερμοκρασία στο νομό Κοζάνης, με εξασθένηση των ανέμων, αλλά θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, για αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Θα πνέουν ασθενείς βόρειοι άνεμοι έντασης 2 μποφόρ.


πτολεμαιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου