Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Απεργούν οι φαρμακοποιοί 8 και 9 Μαρτίου συμμετέχει και ο σύλλογος της Κοζάνης

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης συνεδριάζει την Τετάρτη 7 Μαρτίου, προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση του πανελλήνιου φορέα για απεργία
στις 8 και 9 Μαρτίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί θα γίνει ενημέρωση των μελών και για τα θέματα που αφορούν στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου.

 Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την δραματική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών μετά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου και για την απαξίωση των αποθεμάτων των φαρμακείων, καθώς επίσης και τις καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων που συνεχίζονται.

 «Η πολιτική που ακολουθείται από τις εταιρείες δεν επιτρέπει τη χορήγηση επί πιστώσει την ώρα που τα φάρμακα αγοράζονται μετρητοίς» τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Στέργιος Βελονάς και επισημαίνει ότι «ο εφαρμοστικός νόμος υποβαθμίζει φαρμακευτική περίθαλψη και μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων».

 Σε ότι αφορά στη διαδικασία κατάθεσης αγωγών από πλευράς φαρμακοποιών για να βγουν διαταγές πληρωμής, σύμφωνα με τον κ. Βελονά δεν έχουν κατατεθεί ακόμα οι αγωγές, οι οποίες αφορούν στο ταμείο της ΔΕΗ τα χρέη του οποίου ξεπερνούν τα 3.879.000 ευρώ.
 Ερωτηθείς σε ότι αφορά στο θέμα των γενοσήμων ο κ. Βελονάς τόνισε ότι αποτελούν όμοια φάρμακα που διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή.
 Όταν λήξει η πατέντα του κάθε φαρμάκου, όποιος παρασκευαστής θέλει μπορεί με την ίδια δραστική ουσία να προχωρήσει στην παραγωγή φαρμακολογικά ισοδύναμου παρασκευάσματος.
 «Το ζήτημα δημιουργείται γιατί με το νόμο υποχρεούμαστε να δίνουμε το φθηνότερο φάρμακο. Με αυτή τη λογική μπορεί να εισρεύσουν φάρμακα ανεξέλεγκτα» δήλωσε ο κ. Βελονάς, προσθέτοντας πως ο ΕΟΦ δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει επαρκώς τους ελέγχους, αν υπάρξει αθρόα εισαγωγή φαρμάκων.
 Από την πλευρά του ο πνευμονολόγος Γιάννης Τσότσος δηλώνει ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη καθώς είναι ελεγχόμενα φάρμακα, ενώ οι αναστολές που υπάρχουν και οι ενδοιασμοί θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.


 kozani tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου